Abone Ol

Doğu Perinçek: Selahattin Demirtaş hapisten çıkmasın, HDP kapatılsın

Medyafaresi.com özel haberi- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, HDP'yi kapatmadan ve PKK yasal örgütlemesini engellemeden PKK meselesini çözemez" dedi.

Perinçek: Demirtaş hapisten çıkmasın, HDP kapatılsın

Anıl Orman / Medyafaresi.com özel haberi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Halk Tv'de Cüneyt Akman'ın sunduğu Zamanın Ruhu programına katıldı.

Cüneyt Akman'ın cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hapisten çıkmalı mı sorusuna, "Selahattin Demirtaş hapishaneden çıkmasın. HDP kapatılsın." yanıtı veren Doğu Perinçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Doğu Perinçek'in Cüneyt Akman'ın sorduğu sorulara verdiği yanıtların önemli satırbaşları şu şekilde...

- CHP, İYİ Parti ve Abdullah Gül bunların hepsi ABD'ye bağlı bir iktidar projesi içindeler. FETÖ'yle de belli bir bağları var. Bu bağları yüzünden 15 Temmuz darbe girişimine karşı kesin kararlı bir tavra giremiyorlar. Tayyip Erdoğan'a bir yerden vuracağım diye olayları çarpıtan bir çizgi izliyorlar. Bu Türkiye'nin yararına değil.

- CHP, Ankara'dan İstanbul'a kadar hapishaneleri boşaltmak için yürüyor. Bu hapishanede kim var? Deniz Gezmiş yok. Doğu Perinçek yok. Doğan Avcıoğlu yok. FETÖ'cüler var, PKK'lılar var.

- Erdoğan'ın düşmanı değiliz. Biz hiçbir zaman ABD ile birleşerek Erdoğan'ı devirmeyiz. Ancak CHP, Erdoğan'ın rakibi değil düşmanı konumunda. HDP ile Erdoğanı devirmek, ABD ile Erdoğan'ı devirmek senaryosu içindeler. Ankara'dan İstanbul'a bir kolunda FETÖ, diğer kolunda PKK ile yürüdüler.

- Ben Cumhurbaşkanı adayıyım çünkü Vatan Partisi Genel Başkanı, Türkiye'yi yönetsin diye seçiliyor. Vatan savaşındayız ve vatan savaşında ABD'nin karşısındayız.

- Türkiye üretim ekonomosine geçmek zorunda. Bizim Türkiye'nin sorunlarına göre bir mevzilenmemiz var. İyi Parti, FETÖ, PKK ve CHP bir mevzi kurmuş. Bunlar elele kol kola gidiyor. Biz hapishanedeki FETÖ'cüler, PKK'lılar çıksın diye kampanya yürütmeyiz. Selahattin Demirtaş hapishaneden çıkmasın. HDP kapatılsın.

- Türkiye, HDP'yi kapatmadan ve PKK'ın yasal örgütlemesini engellemeden PKK meselesini çözemez. Bu bir insan hakkı meselesi değil. Kürsüye çıkmalarına izin verilemez. Türkiye bunlara izin veririse terör sorununu çözemez.

İşte o video...

medyafaresi.com