Abone Ol

Diyarbakır'ın da dizisi oldu! Nurgül Yeşilçay başrolde!

Çekimleri Diyarbakır'da devam eden 'Ayrılık Olmasaydı-Ben-U Sen' filminin tanıtımı oyuncuların da katılımıyla yapıldı.

Diyarbakır'ın da dizisi oldu! Nurgül Yeşilçay başrolde!

Diyarbakır’da çekilen ilk dizi olan ve önümüzdeki aylarda özel bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayacak olan ’Ayrılık Olmasaydı/Ben-U Sen’ filminin tanıtımı, merkez Sur ilçesi Dağkapı semtinde bulunan Sürmeli Otel’de gerçekleştirildi. Dizi oyuncularından Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Settar Tanrıöğen, Nur Sürer, Seray Gözler Haluk Cömert gibi oyuncuların hazır bulunduğu dizi tanıtımında yapımcılardan Cengiz Keten dizinin hakkında açıklamalarda bulundu. Keten, bu dizinin uzun süreden beri çalıştıkları bir proje olduğunu söyledi.

Bu bölgeyle ilgili televizyon izleyen birçok insanın aklına bölge ile ilgili çok farklı hikayeler geldiğini belirten Keten, "Burada çok güzel hikayeler çok doğal akan bir hayat o hayatın içinde hüznü ile acısıyla aynı zamanda mizahı ile çok ilginç şeyler var. Bunları çıkarmaya karar verdik ve böyle bir hikaye oluşturduk. Hikaye aslında klasik anlamda aile hikayesi. İki tane çocuk oyuncumuz var daha önce oyunculuk yapmamış eğitim alarak bu dizi için hazırlanan çok kısa sürede iyi oyuncular haline gelen iki Diyarbakırlı çocuk oyuncumuz var. Diyarbakır bilmeyen için çok uzak bir şehir ama bilen için hikayesi bol ve ilgi çekici bir şehir. Dolayısıyla biz hikaye yazıp Diyarbakır’a getirmedik. Diyarbakır üzerine hep bir şey yaptık. Burası için hayal ederek yazdık bu hikayeyi. Burayı insanlar çok fazla bilmiyor. Sevinci de acısı da bol bir şehir. Bundan dolayı hikayesi de bol bir şehir" dedi.

DİZİ SETİ 2 SENE BOYUNCA DİYARBAKIR’DA

Dizi setinin Diyarbakır’da kalacağını ve başka bir şehre taşınmayacağını kaydeden Keten, şunları söyledi:

"Bu projeyi burada çekmek üzere yazdık. Buranın hikayesi gibi sadece yazmadık. Bazen uzaklarda bir film çekmek zor şeydir. Bazen hikaye gereği bazen tercih gereği böyle gelinip gidiliyor olabilir. Bunun yanlış olduğunu söylemek zor ama Diyarbakır gibi bir yerde dizi çekiyorsanız ya da bir hikaye çekiyorsanız başka bir yerde çekmeniz ne kadar güzel yapıyorsanız yapın onu hikayenin yaşamasına çok yardımcı olmaz. Yani burada sokağı ve şehri gerçekten dokusu ile hissetmediğiniz sürece o hikayenin gerçekliği tam olmaz ve seyirci de bunu anlar. Burada insanların ne kadar derdi sıkıntısı olursa olsun gülmeyi başarabiliyor bizim için çok önemli bir şey bu. Biraz bunu yakalamaya çalışıyoruz. Biraz dram ve mizah yani."

"HİÇBİR YER FİLM PLATOSU OLARAK KURULMAMIŞTIR"

Bir gazetecinin ’Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştınız mı?’ sorusuna Keten şöyle cevap verdi:

"Sizin için hiçbir yer film platosu olarak kurulmamıştır. Yani kimse sizi gelin burada film çekin diye özellikle beklemez. Gittiğin zaman bazıları biraz tanıyor olarak bazıları da tamamen yabancı olarak sizi karşılarlar. Birçok araçla sürekli bir yerlere gidersiniz. Evlere caddelere çeşitli sokaklara giresiniz sürekli bir şeyler yaparsınız. Burada daha önceki tecrübelerimden daha zor hiçbir şey yaşamadım. İnanılmaz bir misafirperverlik var. Bazen fazla merak, ilgi, destek ve yardımcı olma çabası işimizi bazen zorlaştırıyor. Sokakta Türkçe konuşulduğunda tarzı en doğru şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. O tadı ezgili tadı yakalamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişi dizide oynamak için başvurdu. Bunları değerlendiriyoruz."

Yapımcı Keten’in ardından konuşan oyuncu Nurgül Yeşilçay, kendisinin projeleri bölgesel incelemediğini söyledi.

Yeşilçay, "Projelerde daha çok karaktere, hikayeye bakıyorum. Hikayeye baktığım zaman çok hoşuma gitti. Karakter muhteşem bir karakter. Diyarbakır’a geldikten sonra kentin çok güçlü bir mizahı olduğunu gördüm. Bizim senaryo mizah yönü çok güçlü bir senaryo ve benim oynadığım sultan karakteri de çok komik ve çok özel bir kadın. O yüzden oynamak istedim ve Diyarbakır’a geldiğim için de çok
mutluyum" diye konuştu.

Aydın YORAT / İHA

AYRILIK OLMASAYDI BEN-U SEN ADLI DİZİNİN TANITIMI YAPILDI! FOTO GALERİ