Abone Ol

Diriliş Ertuğrul'da şok ölüm! Halime Hatun Esra Bilgiç neden ayrıldı?

Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul'un eşi ve Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin annesi Halime Hatun rolüne hayat veren Esra Bilgiç diziden ayrıldı.

Diriliş Ertuğrul'da şok ölüm! Halime Hatun Esra Bilgiç neden ayrıldı?

Esra Bilgiç İnstagram sayfasında diziden ayrıldığını doğrulayıp sevenlerine teşekkür eden bir mesaj yayınladı. Dizide Osman Gazi'yi doğururken ölen Halime Hatun gerçekte Osman Gazi 30'lu yaşlarındayken vefat ediyor.

İddialara göre Esra Bilgiç ailesine ve kendisine zaman ayırmak istediği için diziden ayrılmak istedi. Gökhan Töre ile evli olan Esra Bilgiç'in tatile çıkacağı da söylentiler arasında.

HALİME HATUN, ERTUĞRUL GAZİ'NİN EŞİ OSMAN BEY'İN ANNESİ

Osmanlı Beyliği'ni kuran Osman Bey'in annesi ve Ertuğrul Gazi'nin eşi konumunda bulunan Halime Hatun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da 1281 tarihinde hayatını kaybettiği bilinmektedir.

Ölümüne kadar Ertuğrul Gazi'nin yanından bir an olsun ayrılmayan ve ona Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazi adında üç evlat veren hatundur.

Ertuğrul Gazi ve Halime hatun bugün aynı türbede yan yana yatmaktalar. Bilecik ili Söğüt ilçesinde yer almaktadır türbeleri. Bursa Eskişehir yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir türbelerine.

Diriliş Ertuğrul'da şok ölüm! Halime Hatun Esra Bilgiç neden ayrıldı? - Resim: 1

PEKİ HALİME HATUN'UN KABRİNİN BULUNDUĞU ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ NEREDEDİR?

Diriliş Ertuğrul'da şok ölüm! Halime Hatun Esra Bilgiç neden ayrıldı? - Resim: 2Halime Hatun'un ölümü Diriliş Ertuğrul hayranlarını çıldırttı

Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde bulunan türbesidir. 13. yüzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılmış, daha sonra I. Mehmet Çelebi tarafından türbe haline getirilmiştir. Sultan III. Mustafa zamanında 1757'de yeniden yapılırcasına onarılmış ve ilk yapılıştaki hali değişmiştir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onarılmış ve yanına çeşme eklenmiştir.