Abone Ol

DGS için YÖK tarih verdi!

DGS sonuçları yarın yani 23 Eylül 2016 Cuma günü sonuc.osym.gov.tr'den açıklanıyor. YÖK üyesi DGS sonuçları iptal olacak mı, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS sonuçları neden açıklanmıyor sorularına yanıt verdi.

DGS için YÖK tarih verdi!

ÖSYM DGS sonuçları için öğrencilerin öfkeli bekleyişi sürüyor. DGS sonuçlarının bu hafta açıklanacağı ilan edilmişti. Ancak DGS sonuçları hafta sonunun yaklaşmasına karşın açıklanmadı. YÖK üyesi DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt verdi. DGS sonuçları yarın yani 23 Eylül 2016 cuma günü açıklanıyor. DGS iptal olacak mı sorularına ise YÖK, 'DGS sonuçları iptal olmayacak' yanıtını verdi. DGS sonuçları neden gecikti sorusunun yanıtı da belli oldu. DGS sonuçlarının soru kitapçıkları içindeki 'silgi tozları' nedeniyle açıklanması gecikti.

SİLGİ TOZLARI YÜZÜNDEN KİTAPÇIKLAR OKUNAMIYOR

YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'nun DGS sonuçlarına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklama sonuçların gecikme nedenine ilişkin bilgi verdi:

"Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS inşallah cumaya.

DGS'deki gecikmeye sebep olan silgi tozu sorunu ile ilgili olarak basımda formanın ön tarafında daha fazla pay bırakmak için bugün karar aldık.

DGS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANIYOR DGS İPTAL OLACAK MI?
DGS'de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak."

internethaber