Abone Ol

Designated Survivor dizisi nedir, konusu ne? Son bölümde FETÖ sahnesi

ABD'nin ünlü dizisi Designated Survivor FETÖ lideri Fethullah Gülen'i demokrat bir düşünür olarak gösterdi. Fethullah Gülen ile ABD başkanı konuşmalarına yer verildi. Skandal sahne olay oldu.

Designated Survivor dizisi nedir, konusu ne? Son bölümde FETÖ sahnesi

Designated Survivor dizisi bir anda Türkiye'nin en çok konuşulan dizi haline geldi. Dizide terör örgütü lideri Fethullah Gülen ile ABD başkanı konuşmalarına yer verildi. Skandal sahne olay oldu.

Dizide ABD Başkanı, Beyaz Saray’ı ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı’na darbeyle ilgili akıl almaz sözler söyledi. 24 dizisiyle milyonları ekran başına toplayan Kiefer Sutherland’in ABD Başkanı Tom Kirkman’ı oynadığı Netflix-ABC dizisi Disgnated Survivor’ın son bölümünde tam bir rezalete imza atıldı.

SKANDAL DİYALOG GEÇTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: Devletimizin düşmanına sığınma hakkı verdiğiniz için utanmalısınız. Şahin’i sınır dışı edin adaletle yüzleşsin. ABD Başkanı Kirkman: Onun için yasal bir dayanak yok. O suç işlemedi. Türkiye Cumhurbaşkanı Turan:Sizin ülkenizde... Benim ülkemde ise o bir katil. Darbe girişiminde 97 sivil hayatını kaybetti. ABD Başkanı Kirkman: İstihbaratımıza göre darbe girişimi Türk ordusundaki bir grup tarafından gerçekleştirildi. Bay Şahin’in konuyla ilgisi yok. Türkiye Cumhurbaşkanı Turan:İstihbaratınız yanlış! Ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur.

'GÜLEN' OVAL OFİSTE

Bu diyalog sonrası ABD Başkanı, ‘Türk düşünür’ olarak nitelendirdiği ve Türkiye’nin demokrasi içinde kalması için en önemli şans olarak gördüğünü söylediği Nuri Şahin’i Beyaz Saray’a davet ediyor. Şahin’in ‘Ben bir devrimciyim’ diyerek kendini anlattığı Oval Ofis’teki görüşmede Başkan, kendisine yaptıklarına hayran olduğunu ve ABD’de güvenle yaşamaya devam edebileceğini söylüyor.

DESIGNATED SURVİVOR KONUSU NE?

Dizi, Amerika’da gerçekleşen kongre saldırısından sonra kendini bir anda başkan koltuğunda bulan Tom Kirkman’ın hem ülkeyi gelecekteki terör saldırılarından korumaya çalışmasını hem de kişisel çatışmalarını konu alacak. Designated Survivor’da Sutherland’e eşi rolünde Natascha McElhone, yardımcısı rolünde Kal Penn, terör saldırılarını araştıran FBI ajanı rolünde Maggie Q eşlik ediyor.