Abone Ol

Demirtaş’tan Perinçek’e yanıt: Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız

Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in seçimi kazanırsak HDP'yi kapatacağım' sözlerine Demirtaş'tan yanıt geldi: "Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız"

Demirtaş’tan Perinçek’e yanıt: Siz kazanırsanız...

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile Vatan Partisi'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek arasında sosyal medya üzerinden ilginç bir kapışma başladı. Perinçek'in "HDP'yi kapatacağız" sözlerine Demirtaş, "Siz kazanırsanız söz partiyi biz kendimiz kapatacağız" karşılığı verdi. Bu cevap Perinçek'i kızdırırken, Perinçek'in HDP'yi suçlayan tweetlerinin altına Öcalan'ı Bekaa Vadisi'nde ziyaret edip çiçek verdiği fotoğraflarla çok sayıda cevap geldi.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimlerinde iktidara geldiklerinde HDP'yi kapatacaklarını söyledi. Bunun üzerine Cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabından "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız." karşılığı geldi.

Demirtaş’tan Perinçek’e yanıt: Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız - Resim: 1

SİZ KURMADINIZ SİZ KAPATAMAZSINIZ... Bu cevap üzerine Doğu Perinçek sosyal medya hesabı üzerinden Demirtaş ve HDP'yi ağır ifadelerle suçladı. "Mehmetçiğe kurşun sıkma, Aybüke öğretmenleri katletme, toprağımıza mayın döşeme özgürlüğü yok. Her durumda Türkiye'nin geleceğinde HDP yok" diyen Perinçek şöyle devam etti: "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu. Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz."

Demirtaş’tan Perinçek’e yanıt: Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız - Resim: 2

BÜTÜN HDP'LİLER VATAN PARTİSİNE KATILSIN... Perinçek, HDP ve HDP'liler için de kendisine göre kurtuluş yolu olarak şunu önerdi: "HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz!.."

Demirtaş’tan Perinçek’e yanıt: Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız - Resim: 3