Abone Ol

Demirtaş'tan Davutoğlu'na halaylı gönderme!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Menbic kent merkezinin IŞİD'den alınmasını, "Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizdir" diyen eski başbakan Ahmet Davutoğlu'ya gönderme yaparak kutladı.

Demirtaş'tan Davutoğlu'na halaylı gönderme!

Başbakanlığı döneminde, "Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizdir" diyen Ahmet Davutoğlu'ya, "YPG Fırat'ı geçecek sen de mal mal bakacaksın" diye yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fırat'ın batısında yer alan Menbic'in IŞİD'den alındığı haberini Davutoğlu'ya gönderme yaparak kutladı. Nevruz'da terör örgütü propagandası yapmaktan hakkında 5 yıl hapsi istenen Demirtaş, böylece yeniden terör propagandası yaptı.

AA'NIN HABERİNİ PAYLAŞTI

Demirtaş, resmi twitter hesabından, devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı'nın "SAK ve PYD Fırat'ın batısındaki Münbiç'i ele geçirdi" haberini paylaştı ve Davutoğlu'ya "doğru mu hocam?" diye sordu.


HALAY VİDEOSU PAYLAŞTI

Demirtaş, bu tweet'inden yaklaşık bir saat sonra da "Hay Allah doğruymuş. O zaman dans" diyerek, bir halay videosu paylaştı.

Demirtaş'tan Davutoğlu'na halaylı gönderme! - Resim: 1

DEMİRTAŞ'IN 5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Bu arada Demirtaş ile milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, 2013 yılında İstanbul'da katıldıkları Nevruz etkinliğinde yaptıkları konuşmada terör örgütünü ve örgüt lideri Abdullah Öcalan'ı övdükleri gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Türkiye'nin PYD'yi terör örgütü olarak tanımladığı için bu tweetleri hakkında da işlem başlatılacağı iddia edildi.

IŞİD MÜNBİÇ'İ KAYBETTİ

ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Halep'in kuzeyinde DAEŞ kontrolündeki Münbiç ilçesini ele geçirdi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, SAK ve PYD, Fırat nehrinin batısında, iki buçuk aydır saldırdığı Münbiç'i terör örgütü DAEŞ'ten aldı.

DAEŞ militanları, Suriye'nin Halep ilinin kuzeyindeki ilçede, ellerindeki son yerleşim yeri Sirb mahallesinden çekilerek, canlı kalkan olarak kullandıkları 500 kadar sivil ile kuzeyde Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesine yöneldi. Kaçmak isteyen bazı sivillere DAEŞ militanları ateş açarken ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi alınamadı.

SAK ve PYD operasyonunu destekleyen koalisyon uçakları da ilçeden bir arada çıkan militanları ve sivilleri hedef alırken, saldırıda 20'den fazla kişi öldü.

SAK ve PYD güçleri, DAEŞ kontrolündeki Münbiç'e yönelik operasyonu geçen mayıs ayının sonunda başlatmıştı. Fırat'ın batısından ilerleyerek çok sayıda köyü ve beldeyi ele geçiren gruplar, ilçeyi 2 aydır kuşatma altında tutuyordu.

haberler