Abone Ol

Demirören'in Hürriyet ve CNN Türk'ü, Ciner'in Habertürk'ü İmamoğlu'na tavır aldı, NTV topa girmedi

Medyafaresi.com detay haber- Ekrem İmamoğlu, AKP sözcülerinin suçlamalarını canlı veren ama kendisinin basın toplantılarına yer vermeyen medya kuruluşlarına tepki göstermişti. Medya patronlarını isim vererek uyaran İmamoğlu'na Demirören ve Ciner medya grubu ortak tavır aldı.

CNN Türk ve Habertürk İmamoğlu'na tavır aldı, NTV topa girmedi

YSK'nın resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İmamoğlu, "İsim veriyorum; NTV'yi, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum… Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin." dedi.

Bu sözlerden sonra hükümete yakın medyada, "İmamoğlu medyayı tehdit etti" başlıkları atıldı.

Bu kampanyaya kısa sürede Demirören medya grubunun Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin internet siteleri ve CNN Türk kanalı da katıldı.

Demirören'in Hürriyet ve CNN Türk'ü, Ciner'in Habertürk'ü İmamoğlu'na tavır aldı, NTV topa girmedi - Resim: 1

Ciner Grubu'nun Habertürk internet sitesi ve Habertürk TV kanalı da yine İmamoğlu'na karşı ortak tavır aldı.

Demirören'in Hürriyet ve CNN Türk'ü, Ciner'in Habertürk'ü İmamoğlu'na tavır aldı, NTV topa girmedi - Resim: 2

Hürriyet ve Demirören grubunun siteleri, "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığını atarken, Habertürk'teki yayınlanan başlık da "Ekrem İmamoğlu'ndan Habertürk dahil medyaya uyarılı tavır" şeklinde oldu.

Demirören ve Ciner ailelerinin medya kurumları, İmamoğlu'nun eleştirisini tehdit gibi gösterirken, NTV konuyla ilgili haberinde yorum yapmadı.

Demirören'in Hürriyet ve CNN Türk'ü, Ciner'in Habertürk'ü İmamoğlu'na tavır aldı, NTV topa girmedi - Resim: 3

Bu arada ilgili medya kuruluşlarının "İmamoğlu'na da AKP sözcüleri kadar yer veriyoruz" diye bir açıklama yapamadıkları da dikkatlerden kaçmadı.

Medyafaresi.com