Abone Ol

Davutoğlu’nun bayramlaşma töreninde olay! Bir öğretmen gözaltına alındı

Eski Başbakan Davutoğlu, bayram namazını memleketi Konya'daki Sultan Selim Camii'nde kıldı. Davutoğlu, Arakan'da yaşanan olaylara değindi. Öte yandan Davutoğlu'nun bayramlaşması sırasında Din Kültürü öğretmeni olduğu öğrenilen bir kişi gözaltına alındı.

Davutoğlu’nun bayramlaşma töreninde olay!

Kurban Bayramına memleketi Konya’da giren Ahmet Davutoğlu, bayram namazını da Mevlana Müzesi’nin bitiğişindeki Sultan Selim Camii’nde kıldı. Eski Başbakan namazın ardından cemaatle bayramlaştı.

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Davutoğlu ”Her dönem, her bayram çok güzel, mutlu haberlerin yanı sıra acı olayları da duyuyoruz. Bu yılda Arakan nedeniyle yüreklerimizde bir hüzün var. 5 yıl önce dışişleri bakanı olarak ziyaret ettiğimde oradaki halkın çektiklerine şahit olmuştum. Onlara Türkiye Cumhuriyeti olarak yardım yapmıştık. Aradan  yıllar geçti hala hüzün Arakan `da yaşanıyor. Bu hüznün bir an önce sona ermesi için bütün İslam aleminin harekete geçmesi, insanlık vicdanına sahip olan herkesin ayağa kalkması lazım” dedi.

Davutoğlu, daha sonra kendisi bekleyenlere selamlaşıp, bazılarıyla da fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, aracına binip uzaklaşacağı sırada kendisi bekleyenlerle selamlaşıp, sohbet etti. Ardından aracına binip, ayrıldı.

Davutoğlu’nun bayramlaşma töreninde olay! Bir öğretmen gözaltına alındı - Resim: 1

YAKIN KORUMA İLE TARTIŞAN ÖĞRETMENE GÖZALTI
Bu sırada kadın yakın koruması, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olduğunu söyleyen Yakup Büyükkaragöz’e, biraz geri çekilmesi yönünde uyarıda bulundu.

Büyükkaragöz de, ”Etrafta birçok kişi var. Niçin bana geri çekilin diyorsunuz. Ben sadece izliyorum”dedi. Bunun üzerine kadın koruma polisi ve Büyükkaragöz tartışmaya başladı. Tartışmaya diğer yakın korumalar da katıldı. Ardından yakın korumaları, görevli polislere, ‘Polise hakaret’  ettiği iddiasıyla  Büyükkaragöz´ün gözaltına alınmasını istedi. Poliste, Büyükkaragöz’ü, gözaltına aldı.

Büyükkaragöz, ”Benim kötü bir niyetim yoktu. Sayın Davutoğlu’nu yakından ilk kez gördüm ve sadece izliyordum. Etrafta da o kadar izleyen kişi var. Aramızda 2-3 metre mesafe vardı. Sonuçta kendisi bizim hemşerimiz, başbakanımız. Anlam veremediğim şekilde yakın korumaları tepki gösterdi” dedi.

Davutoğlu’nun bayramlaşma töreninde olay! Bir öğretmen gözaltına alındı - Resim: 2