Abone Ol

Davutoğlu yeni partiyi Elazığ’da açıklayacak

AKP içerisinde gözler parti içindeki çalışmalara çevrildi. Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti ile ilgili ipuçlarını 30 Haziran'da Elazığ'da vereceği belirtiliyor.

Davutoğlu yeni partiyi Elazığ’da açıklayacak

İstanbul seçimlerinin yeni bir siyasi parti hazırlıklarıyla bilinen Davutoğlu’na yarayacağına ilişkin yorumlar dikkat çekiyor.

CHP’nin adayı olarak girdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu’nun son 35 yılın rakamlarını da egale ederek kazanması siyasette yeni hesaplara işaret ediyor.

Kulislerde, yeni kabine haberleriyle gözlerin çevrildiği AKP kanadında bir süredir yeni parti kurma işaretleri veren eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun atacağı adımlar merak konusu.

TürkiyeGündemi'nde yer alan kulis haberine göre Davutoğlu’nun önemli mesajlarını Elazığ’dan vereceği belirtiliyor.

30 Haziran’da davetli olduğu Elazığ’da sivil kitle örgütleriyle kahvaltıda buluşacak olan Davutoğlu’nun yeni partinin kuruluşu hakkında ipuçları verebileceği de ifade ediliyor.

Kulislerde, Davutoğlu’nun İstanbul seçim sonuçlarından dolayı moral depoladığı ifade edilirken, bu sonuçların kuracağı yeni partinin şansının arttırdığı da yorumlar arasında.

İstanbul seçiminin AKP seçmeninin yeni bir parti arayışını gösterdiği belirtilirken, iki ayrı hareket oldukları görülen Davutoğlu ve Babacan’ın bu boşluğa oynayabilecekleri de ifade ediliyor.

Ancak, kulislerde Babacan’ın şu ana kadar yeni bir parti için bir mesaj vermediğine dikkat çekiliyor.

(TürkiyeGündemi)