Abone Ol

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu mahremimizi paylaştı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici hükümete bakan vermeyen CHP ve MHP’yi hedef aldı. Davutoğlu, yaptıkları görüşmede mahrem olduğunu belirttiği bilgilerin Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasını da eleştirdi

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu mahremimizi paylaştı!

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

Kılıçdaroğlu’nun dünkü görüşmeden sonra yaptığı açıklamaları değerlendiren Davutoğlu, "Her şeyden önce böyle günlerde siyasi liderlerin bir araya gelebilmesi çok önemli. Olayın olduğu günden sonra liderlerle topluca görüşelim’ dedim, baştaki düşünce. Eğer istemezlerse hepsiyle tek tek konuşayım diye karar verdim, benim niyetim 17.00’de bu daveti yapmaktı. O saatlerde Demirtaş’ın açıklaması oldu, bir ülkede halkı tahrik edercesine ‘Devlet bu cinayetleri işlemiştir’ derse birisi muhatap olma niteliğini kaybeder. Türkiye’de tek bir damla kanın dökülmemesi için kendi bedenimizi feda edeceğimizi bilir. Seviyesi düşük alçakça bir ifadeyle devlet ve devleti yönetenleri suçlu makamına oturttuğumuzda zemin kayması var” dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Bahçeli, kendisi de ifade etti, ’Hayıra alışık olduğunuz için bir daha hayır diyeyim’ diye özel kaleme not bırakmış. Masa etrafına gelmeden o masa etrafındaki katil olmakla itham edenlerin değerlendirmesini yaparım. Oturduk baş başa samimi bir görüşme yaptık. İki hususta sukutu hayal yaşadım, yapılan açıklamada, belli bir mahremiyet içinde paylaştıklarımız, iki erkek olduğu, bunlar burada kalsın dediğimiz hususlardı, o onları söylememiş olsaydı ben burada açıklamak durumunda kalmazdım, paylaştık bazı hususları, İkincisi de bir açıklama metnini kendisine gösterdim, ‘İtiraz edeceğiniz şeyler varsa çıkartalım’ dedim, son paragrafta ’Gelin ortak bir deklarasyonla, iki partinin genel başkanı olarak ortak bir deklarasyon yapalım’ dedim, ’Hayır’ dedi. Son derece ortak tavır koyan metni reddetti. Ben, ona da saygı duydum. Terör saldırısıyla ilgisi olmayan çok konuyu dile getirmesine rağmen Digitürk, MURAT SANCAK, bunların yeri burası değil diyebilirdim. Fakat, dışarıda öyle bir açıklama yaptı ki yakıştıramadım kendisine. Acının olduğu yerde siyaset yapmanın yeri orası değildir. Bu konuların gündeme getirilmesi de doğru değildi, orada. Orada benim söylediklerimi benden izin almadan kamuoyuyla paylaşması doğru değil. Sürmekte olan soruşturma ile ilgili bilgi veriyorum, onun kamuoyuyla paylaşılması doğru değil. Eski MHP İl Başkanının (Sedat Peker) yaptığı miting, bizimle alakası yok, bunun bugünkü yaşanan terörle alakası yok. Bazen siyasi küçük hesapları görmek beni üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı, beni katil ilan etmek, söylenilen davetlere hayır demek de küçük hesaptır."