Abone Ol

Darbenin parolası: Pars!

Darbeci astsubaydan şok ifade: "Akar Paşa'yı ellerini bağlamadan götürdüler."

Darbenin parolası: Pars!

FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin gizli parolasını “Pars” olarak belirlediği ortaya çıktı. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşanılanlar ise tutuklanan muvazzaf subay ve astsubayların ifadelerine yansıdı.

İLGİNÇ İFADE

Genelkurmay Karargahı Koruma Taburunda görevli astsubay Uğur Kent sevk edildiği Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde önemli bir ayrıntıdan bahsetti. Kent, sorgu zaptına geçen ek ifadesinde darbe girişimine katılmadığını iddia ederek 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı: “Olay tarihinde iki tane koruma şubeden arkadaşım bize olayı anlatmıştı. Bunlardan biri Murat Bingöl astsubaydır. Bu şahsın benim lehime dinlenmesini istiyorum. Murat astsubayın bana anlattığına göre ilk olay olduğunda oradaymış. Genelkurmay 2. Başkanımız Yaşar Güler paşanın elleri bağlanarak götürüldüğünü görmüş.

ELLERİ BAĞLANMAMIŞ

Ayrıca, Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar paşayı da görmüş. Hulusi Akar paşanın elleri bağlı değilmiş ancak çevresinde bir güvenlik çemberi oluşturulmuş halde yürüyormuş. Bu esnada Hulusi Akar paşanın dönerek şapkasını istediğini söyledi.”

IŞİD BASKIN YAPTI

Darbe gecesi Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral Hulusi Akar, 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı orgeneral İhsan Uyar'ın rehin alınmasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan 109 askerin görev aldığı belirlendi.

109 ASKER

Muhafız Alayı'nda görevli 60 uzman çavuş, 40 er-erbaş ile 9 rütbeli personele Tabur Komutanı Binbaşı Fedakar Akça'nın komuta ettiği belirlendi. Binbaşı Akça, mahkemede önce tatbikat görevi için Genelkurmay'a gittiklerini iddia etti. Hakimin tepkisi üzerine ise, “Bize IŞİD'in Genelkurmay Başkanlığı'na baskın yaptığı söylendi. Kurtarma operasyonu için taburumla oraya gittim. Darbeye katılmadım” dedi.

Darbenin parolası: Pars! - Resim: 1

PAROLA: PARS

Hakimlik ifadesinin ardından astsubay Uğur Kent ile Binbaşı Fedakar Akça tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. FETÖ'cü askerlerin darbe parolası da deşifre edildi: Pars. Darbecilerin Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 181. Pars Filo'sunun adını darbenin parolası yapması dikkat çekti.

GECE AVINI ÇIKIYORLAR

181. Pars Filosu'nun en büyük özelliği gece alçak irtifa uçuşu yaparak belirlenen hedefleri yüzde 100 başarı ile vurması. “Gökyüzünün Pars”ları olarak tanımlanan filo gündüz saatlerinde ortalıkla görünseler bile asıl karanlıkta ava çıkıyorlar. Filo’ya ait F-16 savaş uçaklarının kanatlarında “Savaşçıların Üssü” yazısı yer alıyor.

sözcü