Abone Ol

Darbenin 1 numarası kaçak imam Adil Öksüz o ülkede görüldü

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve darbe girişiminin sır imamı Adil Öksüz'ün Gürcistanda olduğu istihbaratı alındı.

Darbenin 1 numarası kaçak imam o ülkede görüldü

Eski CHP İstanbul Milletvekili, emekli savcı Ali Özgündüz, 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı sivil ismi olarak aranan, örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğu öne sürülen Adil Öksüz ile eski savcı Zekeriya Öz’ün, Gürcistan’ın Batum kentinde bir restoranda yakalanarak gözaltına alındığını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise Öz hakkında bilgi bulunmadığını, ancak Öksüz’ünTiflis’te görüldüğüne ilişkin ihbarlar olduğunu söyledi.

Darbenin 1 numarası kaçak imam Adil Öksüz o ülkede görüldü - Resim: 1 Cübbeli'nin dikkat çeken Adil Öksüz açıklaması!

Hürriyet’e konuşan Özgündüz, “Öz ve Öksüz, önceki akşam yemek yerken bir Türk vatandaşının Türkiye’nin BatumKonsolosluğuna yaptığı ihbarın ardından Gürcistan polisince gözaltına alındı. Türk makamlarıyla bir dizi görüşme yapılıyor” iddiasında bulundu. Özgündüz, özetle şöyle dedi:

FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞ

“Öz ve Öksüz, Batum’da bir restoranda yemek yerken, Amerika’ya nasıl gideceklerini konuşuyorlarmış. Konuşmalar bir Türk vatandaşının ilgisini çekmiş, kim olduklarına bakınca Öz ve Öksüz olduklarını anlamış.

Darbenin 1 numarası kaçak imam Adil Öksüz o ülkede görüldü - Resim: 2Adil Öksüz darbecilerle birlikte böyle yakalandı

Fotoğraflarını çekmiş, ardından Batum Konsolosluğumuzu arayarak ihbarda bulunmuş. Başkonsolosluk da emniyetbirimleriyle temasa geçerek, bu kişilerin Türkiye’de arandıklarını, yakalanarak Türkiye’ye iade edilmesini istemiş. Aldığım bilgiye göre ilgili tüm bakanlar konudan haberdar ve Gürcistan makamlarıyla üst düzey temaslar sürüyor.”

GÖZALTI BİLGİSİ YOK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Öz hakkında bilgi bulunmadığını, ancak Öksüz’ün Tiflis’te görüldüğüne ilişkin ihbarlar olduğunu belirterek, “Büyükelçilik, Gürcistan polisine ihbarları ileterek, bu kişilerin arandığını bildirmiş. Gürcistan polisinden yakalandıkları ve gözaltına alındığına dair bir bilgi verilmedi” dedi.

Darbenin 1 numarası kaçak imam Adil Öksüz o ülkede görüldü - Resim: 3FETÖ darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz kimdir?

BÖYLE YAKALANMIŞ

FETÖ’nün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğu belirtilen Adil Öksüz’ün, darbe girişimi gecesi Akıncılar Üssü’nde gözaltına alınan darbeci askerlerle birlikte gözaltına alındığı sırada çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Üste yakalandıktan sonra, “Akıncı’ya arsa bakmaya gitmiştim” deyip serbest bırakılan Adil Öksüz hâlâ aranıyor.