Abone Ol

Darbeci pilot Deniz Aldemir: 15 Temmuz'u Mayıs'tan beri biliyorlardı!

15 Temmuz’da Harp Okulu’ndan Genelkurmay’a asker taşıyan Pilot Binbaşı Deniz Aldemir, önemli itiraflarda bulundu: “3 yarbay, mayıs ayında Güvercinlik ve Genelkurmay’a saldırı olacağını, bizim helikopterleri Akıncı’ya götüreceğimizi söyledi.”

15 Temmuz'u Mayıs'tan beri biliyorlardı!

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, FETÖ’cü olduğunu kabul eden, TSK’dan atılıp tutuklanan Aldemir, özetle şunları söyledi:

ŞAŞIRDILAR

Askeri lise sınavlarına girmeden önce, ortaokul yıllarında Gülenci öğrencilerle tanıştım. Kırşehir’de bir öğrenci yurdu vardı. Burada sohbetlere katılırdım. Daha sonra Kuleli’yi kazandım. Buna şaşırdılar çünkü öncesinde çalıştırmamışlardı.

İMAMLAR SİVİLDİ

Silahlı Kuvvetler’de FETÖ yapılanmasında rütbeli imamlar ve abiler yoktur. Askeri personel ile siviller ilgilenir ve irtibat kurar. Kesinlikle iletişim aracı kullanmazdık. Akif Abi’nin Etlik’teki evine giderdik.

MAYIS'TA KONUŞUYORLARDI

2016 Mayıs ayında görev yaptığım Güvercinlik Üssü’nde Yarbaylar Mehmet Şahin, Halil Gül ve Özcan Karacan, Güvercinlik ve Genelkurmay’a saldırı olacağını, helikopterleri Akıncı Üssü’ne götüreceğimizi konuşuyordu.

‘BİRLİKTEN AYRILMA’ EMRİ

15 Temmuz’da Alay Komutanı Albay Fevzi Okan, Kara Kuvvetleri Komutanı’nın geleceği, yeni yük helikopteri hakkında bilgi alacağı ve kışladan çıkamama emri verdi. Orgeneral Salih Zeki Çolak, Orgeneral İhsan Uyar, Tümgeneral Hakan Atınç, Albay Fevzi Okan’la birlikte geldiler, 2 saat brifing verildi. Heyet gittikten sonra Karacan emir verdi. Skorsky, ATAK, Cougar ve Kobra helikopterlerini Akıncı’ya götürdük. Akıncı’daki Yarbay Uğur Kapan, 2 helikopterle Harp Okulu’ndan personeli alıp Genelkurmay’a indirmemizi emretti.


TANKLARI GÖRÜNCE DARBEYİ ANLADIM

Harp Okulu’ndan personeli alıp Genelkurmay’a indirdik. Yarbay Halil Gül, tekrar personel getirmemizi istedi. Savaş uçağını, Genelkurmay’ın içindeki tankları görünce darbeyi anladım. Emre uymayıp helikopteri Güvercinlik’e indirdim. Sonra da diğeri indi.

KAÇMAYA ÇALIŞTIM, DURDURDULAR

Darbenin parçası olmamak için kaçmaya çalıştım, durdurdular. Helikopterde bekledim. Amacım görevle havalanıp kaçmaktı. Karacan, Çankırı’dan mühimmat getirmemi istedi. Çankırı’da motoru susturmaya çekindim. 1 ton mermiyi helikoptere yüklediler.

AKINCI’YA GÖTÜRDÜK

Yarbay Uyanık’ın da kaçmak istediğini anlamıştım. Havalandık ancak darbeye alet olmamak için mühimmatı Akıncı’ya götürerek motor susturduk.

ÇOK PİŞMANIM

Dini duygularımızı kullandılar. Yaşadıklarımdan sonra Gülencilere duyduğum sempatiden dolayı kendimden utanıyorum. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum.

hürriyet