Abone Ol

Darbe gecesi 143. Filo'daki at kuyruklu FETÖ'cü: Harun Biniş

Darbeyi yöneten sivil imamlardan biri de Harun Biniş... Görüntüler Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor.

143. Filo'daki at kuyruklu FETÖ'cü: Harun Biniş

Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu bildirildi. Darbeyi yöneten sivil imamlardan biri de Harun Biniş... Görüntüler Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor. Biniş'in Akıncı Üssü'nde yakalandığı, Adil Öksüz gibi 'tarla bakmaya gittiğini söylediği', tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çok çarpıcı ayrıntılar bugün ortaya çıktı. HavaKuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün, 11 Temmuz tarihli ABD ziyaretine yalnız gitmediği belirlendi. Öksüz’ün ABD’ye yanında bir dönem Kaynak Holding bünyesinde Genel Müdür olarak çalışan Kemal Batmaz isimli bir kişinin bulunduğu belirlendi. Öksüz’le Batmaz’ın 13 Temmuz tarihinde ABD’den birlikte yurda döndükleri tespit edildi. Batmaz’ın, Ankara’da ilk tutuklanan isimlerden biri olduğu anlaşıldı.

Görüntülerde bir sivil imam daha var.  Darbeyi yöneten sivil imamlardan Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor. (Görüntülerdeki uzun saçını at kuyruğu yapan kişi)

O DA 'TARLA BAKMAYA GİTTİM' DEMİŞTİ

Harun Biniş, 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmıştı. Elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş'in de ifadesinde 'tarla bakmaya gittiğini' söylediği, tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ’nün dinleme üssü haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) iletişim sistemlerinin kuruluşuna ön ayak olan Biniş, “Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler, mülki idare amirleri, yargı mensupları, iş adamları, emniyet, MİT ve askere ait telefonların usulsüz dinlenmesi” davası şüphelileri arasındaydı. FETÖ’cü bir bilgisayar şirketine bir dönem grup yöneticisi olarakda çalışan Biniş, telekulak soruşturmasının kilit ismiydi.