Abone Ol

"Dairelerimi kıskanıyorlar anne" Emrah mal varlığı için neler söyledi?

Arabeskin en acısından başladı, neredeyse R&B tarzında bir popçu oldu. 20'yi aşkın filmde oynayıp 21 albüm çıkardı. Şimdi gazetelere "Helikopter alıyor, 50 milyon YTL'lik serveti var" haberleriyle konu oluyor.

"Dairelerimi kıskanıyorlar anne" Emrah mal varlığı için neler...

37 yaşında ama aşağı düşmüş kaşları, ağlak bakışlarıyla hayatımıza gireli tam 24 yıl olmuş. Artık insanın dili küçük demeye varmasa da Küçük Emrah olarak tanıdık onu. Arabeskin en acısından başladı, neredeyse R&B tarzında bir popçu oldu. 20'yi aşkın filmde oynayıp 21 albüm çıkardı. Şimdi gazetelere "Helikopter alıyor, 50 milyon YTL'lik serveti var" haberleriyle konu oluyor. Birbuçuk yıl önce 3 milyon dolara aldığı ve şimdi 800 üyesi bulunan spor kulübü, işadamlığının ilk adımıydı.

Şimdi bu kulübü zincir haline getirip, tekstil işine el atmak istiyor. Sanat dünyasında, en çok evi olan insan olarak anılıyor. Cimriliğiyle ilgili anlatılan hikayeler şehir efsanesi gibi. Emrah Erdoğan ile işadamlığını konuştuk. Patronluğuma 10 üzerinden 10 veririm diyecek kadar kendinden emindi.

Ne zaman yatırımlarınızla ilgili size sorular sorulsa, savunmaya geçerek cevap veriyorsunuz. Kazanan siz, harcayan siz. Kime ne? Niye kendinizi savunma ihtiyacı duyuyorsunuz?

- Herkesin parası ve yatırımı olabilir. Sadece çok yazılmasından rahatsızım o kadar. Savunmaya geçmiyorum ama cevap verirken bazen yanlış anlaşılmış olabilirim. Bazen kendimi anlatmaya çalıştığımda, anlatamıyorum.

Para sizce nedir?

- Yaşam için gerekli bir şey.

Para biriktirmeye başladığınız ilk zamanlar kaç yaşlarındaydınız?

- 19-20 yaşlarındaydım. O yaşa kadar zaten param benim elimde değil, büyüklerimin elindeydi. Ben yönetmiyor, yönetiliyordum. Sonra hem kendimi hem paramı yönetmeye başladım. Çalıştım, kısmetimde de varmış. Allah yürü ya kulum dedi, yola devam ettim.

Gelecek kaygınız var mı?

- Kaygılandığım zamanlar oluyor ama özgüvenim var. Ekonomimi çok iyi ayarlıyorum.

Ekonomimi çok iyi ayarlıyorum derken, BMW arabanıza LPG taktırmanız, banka müdürleriyle bütün gün pazarlığa oturmanız, arkadaşlarınızı yemeğe bile çağırmamanız, valeye para verirken pazarlık yapmanız buna dahil mi? Bu haberler durduk yerde mi çıkıyor?

-Ben cimri değil, tutumluyum. Ayrıca o söylediklerinizin hepsi yalan. Ben cimrilik yapmıyorum, ekonomimi iyi ayarlıyorum sadece.

PAZARLIK ÖZEL İLGİ ALANIMA GİRER

İşadamlığında hedefleriniz neler? Ne tür yatırımlar yapmayı düşünüyorsunuz?

- 13 yıldır spor yapıyorum, bu yaşıma kadar birçok spor kulübüne gidip üye oldum. O kulüplere gittiğim sıralarda spor işinde gelecek olduğunu gördüm ve bir spor kulübü kurmak istedim. Birbuçuk yıl önce Polat Tower'ın içinde 3 milyon dolara mal olan Sportem'i kurdum. Şimdi bu markayı şubeleştirmek istiyorum. Aynı markayla işin tekstil kısmına da girmeyi planlıyorum.

İşadamlığı risk almayı gerektirir. Risk alan biri misiniz?

- Sportem'i kurmadan önce beş yıl düşündüm. Yatırım yaparken biraz ağır hareket ederim, çok düşünürüm, çok iyi planlarım. O yüzden benim için, "Emrah Bey'le iş yapana kadar mahvolursunuz" derler. 25 yılda geceli gündüzlü çalışarak para kazandım ben. O yüzden yanlış kararlar verip hata yapmak istemem. Her yatırımın riski vardır ama ben bu konuda biraz titizim.

Şu ana kadarki en doğru yatırımınız neydi?

- Gayrimenkule para yatırmak. Emlak işinde çok dikkatli ve hassas olursanız çok doğru yatırımlar yapabilirsiniz. Ama sahip olduğum ev sayılarıyla ilgili çok spekülasyon yapılıyor.

Arşivlere baktığımda 76 ile 92 arasında eve sahip olduğunuz yazılmış. Doğrusu ne?

-O kadar değil. Ama doğrusunu da söylemek istemiyorum çünkü çok kıskanılıyorum.

O zaman 50 milyon YTL'lik servete de mi itiraz edeceksiniz?

-Nerde o kadar para canım. Bana yetecek kadar param var.

Doğrusunu söyleyecek misiniz?

-Nazar değmesinden korkuyorum o yüzden söylemeyeceğim. Ama gerçekten o kadar değil, bilin.

Helikopter meselesinin aslı nedir?

-Henüz almadım ama araştırma yapıyorum. En büyük hayallerimden biriydi, gerçekleşmesi için uğraşıyorum. Ne kadar işime yarar ne kadar yaramaz hesabını yapıyorum.

İyi pazarlık yapar mısınız?

-Ooo özel ilgi alanıma girer. Pazarlık yapmayı severim. Olabildiği kadar sınırları zorlarım.

EKONOMİ SAYFALARINI TAKİP EDERİM

Sadece İstanbul'dan mı emlak alıyorsunuz? Yurtdışında da emlak yatırımınız var mı?

- Genellikle İstanbul'dan alıyorum. Yurtdışında şimdiye kadar almadım ama İngiltere'den almayı düşünüyorum. Genellikle duyumlarla hareket ediyorum. Emlak danışmanı arkadaşlarım var. Onlardan bilgi alıyorum. Arkadaş olarak danıştıklarım da, profesyoneller de var.

Her adımınızı danıştığınız yatırım danışmanlarınız var mı?

- Yok öyle bir profesyonel danışmanım yok. Ama olması gerekiyor, bunu düşünüyorum.

Biz sizi annesinin sözünden çıkmayan biri olarak biliyoruz. Anneniz sizi yönlendiriyor mu?

- Babamı birbuçuk yaşımda kaybettiğim için annem bana hem anne hem baba oldu o yüzden benim için çok değerlidir. Annem yatırımlarımla ilgili az ve öz konuşur. Neler yapıyorsun diye sorar, anlatırım. Bence onu yapmasan iyi olur der, başka da bir şey demez.

Ekonomi sayfalarını takip eder misiniz? Piyasa bilgisine güvendiğiniz köşe yazarı var mı?

- Ekonomi sayfalarını piyasalarda ne oluyor ne bitiyor diye okuyorum ama çok sıkı takip etmiyorum. Şükrü Kızılot'un yazılarını hep okurum ama. Televizyondaki ekonomi yorumcularını da uzun uzun dinliyorum.

PLANSIZ BİR ÇOCUĞUM OLDU AMA ARTIK PLANLI BİR ÇOCUK İSTİYORUM

Şöhrete kavuştunuz, paranız var. Bundan sonra hayatınızın amacı ne?

- Kendi doğrularımla mesleğimi yüksek seviyede yapmak istiyorum.

Nedir bu meslekteki yüksek seviye?

- İşin mutfağına geçmek, müzik prodüktörü olmak, yetenekli birini sıfırdan alıp tepeye çıkarmak istiyorum.

Karşımıza önce soyadsız çıktınız. Sonra Emrah İpek oldunuz, şimdi de Erdoğan. Nedir bu soyadı meselesi?

-Ben aynı anne babadan olma tek çocuğum. Annemin ilk evliliğinden olan üvey abilerim soyadımı kendi soyadları olan İpek yaptı. O zaman çocuktum, sorgulamadım bile. Sonra büyüyünce babamın soyadını istiyorum dedim ve Erdoğan'ı tekrar mahkeme kararıyla aldım.

Bir gecelik ilişkiden, istemediğiniz bir şekilde çocuk sahibi oldunuz. Bundan sonra planlı ve isteyerek bir çocuk sahibi olmak istiyor musunuz?

- Geçmişimle barışık yaşamayı öğrendim. Hayatla ilgili planlarım var, bu planlar içinde de sevdiğim biriyle evlenip çocuğum olması var tabii.

Hürriyet