Abone Ol

Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişti! Yeni yayın yönetmeni kim oldu?

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın başkanlığına Alev Coşkun getirildi, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişti! Yeni yayın yönetmeni kim oldu?

Cumhuriyet gazetesinin sahibi olan Cumhuriyet Vakfı, mahkeme tarafından iptal edilen 2013 yılındaki eski yönetim kurulu üyeleriyle bugün saat 14:00’te toplandı.

Sona eren toplantı sonucunda Alev Coşkun yeniden Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na seçildi.

Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni ise Aykut Küçükkaya oldu. Odatv'nin görüştüğü Küçükkaya, yeni görevlendirmeyi doğruladı.

ALEV COŞKUN'DAN ODATV'YE AÇIKLAMA

Alev Coşkun, toplantının ardından Odatv’ye konuştu. Coşkun "Çok barışçıl bir sitem içinde çözüldü" dedi.

Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Orhan Erinç barışçıl ve hukuka dayalı bir şekilde toplantıyı yönetmiştir. Toplantı hukuka dayalı bir şekilde bitmiştir. Yeni yönetim kurulu seçilmiştir."

Alev Coşkun, Odatv’ye Vakfın yeni yönetim kurulunu şöyle açıkladı:

“Vakıf Başkanı Alev Coşkun

Başkan Vekili Ali Sirmen

Genel Sekreter Işık Kansu

Sayman İrfan Hüseyin Yıldız”

Coşkun ayrıca gazetenin yeni yayın kurulunun da seçildiğini belirtti.

KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

Aykut Küçükkaya 16 Ocak 1973'te Zonguldak'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1994'te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Cumhuriyet'te "gece muhabiri" olarak çalışmaya başladı. Türkiye’de yaşanan yolsuzluklar üzerine yayımlanmış beş araştırma kitabı bulunuyor. Gezi Direnişi isimli eseri Prof. Emre Kongar’la birlikte kaleme aldı. Bu kitap PEN Türkiye tarafından 2013 yılının Temmuz’un da “Ayın Kitabı” seçildi.

İslami holdingler ve yeşil sermaye alanında Türkiye’deki en uzman isimlerden olan Küçükkaya, kamuoyunun yıllarca yakından takip ettiği Deniz Feneri skandalını haberleriyle ortaya çıkardı, kitaplaştırdı.

Cumhuriyet’te yaptığı özel haber ve araştırmalarıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, TGC Çetin Emeç Gazetecilik Ödülü, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Nezih Demirkent Gazetecilik Ödülü, TGC Yılın Başarılı Gazetecisi Ödülü ve ÇGD Yılın Haber Ödülü'nün de aralarında bulunduğu 14 gazetecilik ödülüne layık görüldü.

Bombalı-silahlı suikastlarla katledilen Türk Basını’nın simge isimleri Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Uğur  Mumcu adına verilen gazetecilik ödüllerinin tamamına layık görülen tek gazetecidir.

TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olan Küçükkaya, 4 yıl boyunca gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğü’nü ve Haber Müdürlüğü’nü üstlendi.

2017 yılında Haber Koordinatorlüğü’ne getirildi. Cumhuriyet Vakfı tarafından Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanan Küçükkaya, evli ve bir çocuk babasıdır…

(Odatv.com)