Abone Ol

Erdoğan: Atanmış olanlar görevden alınabilir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Atanmış olanlar görevden alınabilir

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "İran'a yaptırımlarla ilgili şunu bilmemiz lazım. İran'la ilişkilerimizde kazan-kazan ilişkisi var. Obama döneminde olduğu gibi şimdi de düşüncelerimizi söyledik. İran hem komşumuz hem de stratejik ortağımızdır" dedi.

Erdoğan, atama kararlarıyla ilgili, "Her an her şey olabilir. Atanmış olanlar da görevden alınabilir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

BRICS zirvesine katılmak üzere Güney Afrika'ya hareket ediyoruz. 5 ülke aynı zamanda Türkiye gibi G20 ülkesi. Ülkemiz İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak katılıyor. Türkiye ile BRIC arasında ilk yüksek düzeyli görüşmeyi ifade etmektedir.

Zirvede gelir adalesizliği gibi güncel dünya meseleleri ele alınacak. Zirve aynı zamanda dönem başkanlığını yaptığımız İslam İşbirliği Teşkilatı ile BRICS arasındaki ilişkileri kuvvetlendirecektir. Davetli ülkelerin liderleri ile ikili görüşmelerimiz olacak. Müslüman toplum ve işadamları ile de bir araya geleceğiz. Zirve sonrasında Zambiya'ya resmi ziyaret gerçekleştireceğim. Bu cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret olacaktır.

İran'a yaptırımlarla ilgili şunu bilmemiz lazım. İran'la ilişkilerimizde kazan-kazan ilişkisi var. Obama döneminde olduğu gibi şimdi de düşüncelerimizi söyledik. İran hem komşumuz hem de stratejik ortağımızdır.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kurul ve ofislerine yapılacak atamalarla ilgili, "Atamalar uzun sürmez, 10-15 gün içinde tamamlanır" dedi.