Abone Ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'a büyük suçlama

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'la ilgili iddialarda bulundu. "Saral, bir devlet memurundan Kur'an kursuna gönderilmek üzere üç defa para istiyor. Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi var mı?" dedi.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral'a büyük suçlama

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Doğubayazıt, Gürbulak Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü ve arkadaşlarının kumpasla görevden alındığını ileri sürdü.

Polat, "Gümrüklerde çalışanlar, ihbar mektuplarıyla hiçbir araştırma ve soruşturma yapılmadan görevlerinden uzaklaştırılıyor. Hatta hazırlanan listelere hayatında hiç gümrük kapılarında görev yapmamış insanların ismi eklenerek açığa alınmalar yapılıyor." diye konuştu.

Kilit noktalara belli memurların görevlendirilmesinin istendiğini, bunlara karşı çıkan memurların da görevden uzaklaştırıldığını belirten Polat, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Saray'ı sardığı gibi Gürbulak Gümrüğünü de sarmış. Saral, bir devlet memurundan Kur'an kursuna gönderilmek üzere üç defa para istiyor. Saral, neye dayanarak bir devlet memurundan para istiyor? Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi var mı?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'a büyük suçlama - Resim: 1

Polat basın toplantısında şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP’nin geçen dönem Milletvekili Oktay Saral’ın yönlendirmesiyle bölgeye gitmişler. Oktay Saral,Saray’ı sardığı gibi Gürbulak Gümrüğü’nü de sarmış. Kardeşi Doğan Saral, Emre Görmez, Halil Çebi ve Ünal Çelik aracılığı ile isteklerde bulunmuştur.

Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan kağıt da kendi el yazısıyla Bölge Müdürlüğü’nden taleplerde bulunmuştur. Yazıda “Sevgili Müdürüm; Dün nasip olmadı görüşemedik bu vesile ile bu notu gönderme zarureti hissettim beni kırmayacağını umuyorum şöyle ki:

1) son kez olmak üzere kuran kursumuzun 70 TL borcu kaldı. Bu konuda son kez yardımını talep ediyorum.

2) Taner USTA benim hemşerim senin de inandığın güvendiğim bir isim sevdiğim bir kardeşim iç şef olarak yeniden istihdam edilmesi talebimiz vardır. Bu iki hususu arz ederim. İnşallah beni memnun edersin. Allaha emanet ol!” diyerek Bölge Müdürü Osman Bölükbaşı Dara’dan hem para istemiş hem de personel atamalarına müdahale ederek torpil talebinde bulunmuştur.

Son kez olduğunu belirtmesi işlemin bir kaç kez yapıldığını gösteriyor. Yazışmaların birinde Halil Çebi vasıtası ile de 127 ve 72 TL olmak üzere para istenmiştir. 7 bin TL maaşı olan bir devlet görevlisinden neye dayanarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı para istemektedir? Eğer bu parayı istiyorsa başdanışmanlığını yaptığı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bilgisi ya da izni var mıdır?

“GÜMRÜKLERDE KAÇAKÇILIĞA İZİN VERMEZSEN AÇIĞA ALINIRSIN!"

Gümrükleri yakından takip edenler bilirler ki eğer kaçakçılığa izin vermiyorsanız başınıza bu tür kumpaslar gelir. Bakanlığın bu memurları koruması gerekirken bu memurları neden itibarsızlaştırdığını merak ediyorum.

Sayın Bakana birçok defa seslendim; “Gümrükleri bilmiyor olabilirsiniz umarım ki kendinize gelirsiniz! Gümrükleri zapturap altına alırsınız ve gümrüklerde çetelerin önüne geçersiniz. Biz sizinle Mersin Gümrüklerini de konuşmak zorunda kalmayız. Son zamanlarda Akut Onur Kalaycı’nın haberlerinde de yer alması ve aynı zamanda bize ulaşan ciddi ihbarlar ve dosyalar, Mersin Gümrüğü ile alakalı bir kaçakçılığında olduğunu gösteriyor"