Abone Ol

Show TV dizisi Çukur erken final mi yapıyor? Hayranları şokta

Show TV'nin pazartesi günleri ekrana gelen dizisi Çukur erken final mi yapacak?

Show TV dizisi Çukur erken final mi yapıyor? Hayranları şokta

Milliyet'ten Lila Ceylan'ın yazısı:

Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haber üzerine, tutan dizilerin neden sezonları kısa kesip bitirme taraftarı olduğunu merak ettim. Güzelim Çukur dizisi, hani her bölümde bizleri ekrana kilitleyen, reytinglerde bir numaraya çıkan Çukur… Bu sezon aynı İçerde dizisinde yaptıkları gibi 39. bölümde final yapacakmış diye bir söylenti var. Ne kadar doğru orasını henüz net bilemeyeceğim ama şayet doğruysa benim için epey üzücü bir haber bu.

Çukur erken final mi yapacak?
Anlamadığım nokta şu; reytinglerde öyle ahım şahım başarılara imza atmayan hatta izlenmesi ilk 10’a bile giremeyen, ortalamanın altında birçok dizi hayatına devam ederken; gerçekten başarılı olup kendini sevdiren dizileri neden çocuğun elinden çikolatasını alır gibi kaldırıyorlar?

Mesela Anne ve İçerde, birinci sezon sonunda bitirilen ve tadı damağımızda kalan dizilerdendi. Konu devam edemez miydi? Elbette ederdi. Sürükleyici olmaz mıydı? Bence olurdu.

Her anlamda iyi giderken erken final yapılıp bitirilmesine anlam veremesem ve üzülsem de, bir yandan inkar edemeyeceğim artıları da var bu erken kesme muhabbetinin.

Artıları ne peki?

Uzun süre devam eden diziler bittikten sonra çok da konuşmuyoruz onların hakkında. Her şey çoktan bir sonuca bağlanmış ve hafiften kabak tadı vermeye başlamış oluyor çünkü. Ama sevildiği halde birinci sezonda bitirildiğinde, 'karakterlere ne oldu, devam etseydi hayatları nasıl bir yolda ilerlerdi' falan diye düşünüyoruz. Çünkü birdenbire kesilmiş ve illa ki birkaç soru işaretiyle bırakılmış oluyor.

Ayrıca tabii ki ne olursa olsun, reytingleri iyi diye senaryoyu uzatma taraftarı olmadıkları için mantıksız uzun sahneler ve bayan anlamsız detaylarla karşı karşıya kalmamış oluyorsunuz.

Tutan diziler ilk sezonda kesildikten sonra devam etseydi ne olurdu? Yine çok sever miydik? Kesin olarak bilemesek de büyüsünü kaybetme ihtimalinin olduğunu kabul edebiliriz sanırım.

O yüzden çok sevilen ve çok güzel bağlanmış senaryolarla karşımıza çıkan, reyting rekoru kıran dizileri kısa kesmeleri iyi mi değil mi tam karar veremiyorum. Ama Çukur... İçerde ve Anne için belki iyi olmuştur ama Çukur’un en az bir sezon daha devam etmesi gerekiyor bence. Bu kadar izleyiciye bu yapılır mı? Böyle bir fikir varsa n’olur vazgeçilsin bundan. Biraz daha Yamaç ve Vartolu izlemek istediğimiz kesin. Sürekli sürprizlerle dinamiğini hiç kaybetmeyen Çukur’a büyük haksızlık olur bir sezonda veda etmek.

Sadede gelirsek, Netfix’in bir sezon yayınlayıp kaldırdığı dizilere özenerek yapılan bir taktik olduğunu düşünüyorum bu durumun.

Önce Fazilet Hanım ve Kızları’nı, Kördüğüm’ü, Bahtiyar Ölmez’i, Şevkat Yerimdar’ı yayından kaldırsınlar da, sıra sonra böyle güçlü dizilerin final yapıp yapmamasına gelsin..