Abone Ol

Cübbeli Ahmet ile Temel Karamollaoğlu'nun bağnaz kapışması!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "bizi bağnaz zannediyorlar" sözüne Cübbeli Ahmet Hoca'dan itiraz geldi.

Cübbeli Ahmet ile Karamollaoğlu'nun bağnaz kapışması!

Karamollaoğlu'nun 1400 yıl öncesine atıf yaparak bu 'bağnaz' ifadesini açıklamaya çalışmasına da tepki gösteren Cübbeli Ahmet SP'lileri kızdırdı.

İşte Cübbeli'nin sözleri için 'çarpıtma' diyen Saadet Partililerin hazırladığı video...

Saadet Partisi'nin hazırladığı video "Cübbeli Ahmet konuyu nasıl çarpıttı?" sorusu ile başlıyor.

Sonra Cübbeli Ahmet Hoca'nın konuşması başlıyor.

"Geçen gün bana bir konuşma attılar inanamadım. Temel Bey diyor ki yani bir kadın spikerle konuşurken 'yahu bizi bağnaz zannediyorlar' diyor. Bağnaz demek yani mutaassıp, tutucu, yobaz felan. Şimdi dese ki 'biz bağnaz değiliz, mutaassıp değiliz, müsamahakarız falan filan belki bir tevili izahı olur."

Cübbeli'nin sözlerinin ardından videoda "Temel Karamollaoğlu gerçekte ne söyledi?" yazısı beliriyor. Ardından da Karamollaoğlu'nun konuşmasından bir bölüm getiriliyor.

"Biz kendimizi tanımlarken doğrudan doğruya biz Milli Görüşçüyüz desek geçmiş anlaşılır da, orada yanlış anlamalar var yalnız. Yani orada bazıları bizi 'bağnaz' bir topluluk olarak görmeye"

Karamollaoğlu'nun sözleri tamamlanmadan bu kez Cübbeli'nin "Peşine ne diyor milleti 1400 sene geriye götürecekmişiz diyor." ifadesi giriyor.

Sonra tekrar Karamollaoğlu'nun açıklamasıyla devam ediliyor:

"1400 sene önceki bir devre dönelim demeye, halbuki 1400 sene önce ortaya atılan fikirler bugün, bu çağda bile anlamak bazen mümkün değil. Bugün bir sempozyumumuz var. Siz de belki katılacaksınız. Yani kadının toplum içindeki yeri 1400 sene önce insanlara bizim inancımız gereği verilen bir takım haklar, kadınlar başta olmak üzere verilen haklar bugün tam olarak verilmiyor bile..."

Bu sözlerin ardından bir yazı ekrana getiriliyor.

'Temel Karamollaoğlu 1400 sene önce kadınlara daha fazla hak verildiğini anlatırken Cübbeli Ahmet konuyu çarpıtarak anlatıyor.'

Sonra tekrar Cübbeli'nin "Yok böyle bir şey diyor. Şimdi bağnaz değiliz dedikten sonra gerisini de 1400 sene önceye götürdükten sonra ne oldu bu şimdi. 1400 sene geride kim var? Muhammed Mustafa SAV, kim var Sahabe-i Kiram var. Asr-ı Saadet var. 1400 sene lafını kullanan dikkatli konuşacak." sözleri veriliyor.

Video "Cübbeli Ahmet bunları söyleyerek neyi amaçlıyor?" sorusu ile bitiyor.

Hazırlanan video Karamollaoğlu'nu korumak için hazırlanmış olarak gözüküyor. Ancak sözcükler bölük pörçük alındığı için kafaları daha da karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor.