Abone Ol

Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu

BODRUM'da hafta sonu etkili olan çöl sıcakları nedeniyle sahiller ve havuzlar doldu taştı. Bazı işletmeler konuklarını serinletmek için suzlu su ve köpük partileri düzenledi.

Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu

Turizm cenneti Bodrum'da cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran sıcaklar turistleri ve Bodrumlular'ı zorladı. Sıcaktan bunalanlar soluğu sahillerde ve havuz kenarlarında aldı. Hafta sonu hava sıcaklığının güneşte 43, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçüldüğü Bodrum'da, İngiliz, Danimarkalı, Gürcü ve Azeri turistlerin yoğun olduğu Gümbet Plajı'nda renkli görüntüler ortaya çıktı. Turistler serinlemek için saatlerce denizden çıkmazken su sporları yapıp, eğlendi. Bazı çocuklar deniz yatağı ve can simidinde uyuyarak güneşlenmenin keyfini çıkardı.
Bazı turistik işletmeler ise misafirlerini serinletmek için soğuk su ve köpük partisi düzenledi. Buz gibi su ve köpüğün altına giren turistler, çalan müzikler eşliğinde gönüllerince dans etti. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten tatile gelen 29 yaşındaki Oliga Saveskili, "Bir hafta önce Bodrum'a geldik ancak son iki gündür hava gerçekten çok sıcak. Buna rağmen çok güzel bir tatil geçiriyoruz" dedi.
Turistik otel işletmecisi Nur Göktepe ise "Bodrum'da her yıl birkaç kez Akdeniz üzerinden gelen çöl sıcakları iki üç kez ilçeyi etkisi altına alır. Ancak, daha sonra yine hava sıcaklıkları mevsim normallerine döner. bu sıcaklar uzun sürmez. Zaten ilçemizdeki sağlık kuruluşları ile belediye sık sık duyurular yaparak sıcaklara karşı uyarılarda bulunuyor. Tatil Bodrum'da her zaman çok güzel" dedi.
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının gölgede 40, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece tespit edildiğini bildirdi.


Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 1
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 2
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 3
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 4
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 5
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 6
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 7
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 8
Çöl sıcakları Bodrum'u kavurdu - Resim: 9

dha