Abone Ol

Çocukken cinsel istismara uğrayıp kendini yakarak öldürmeye çalıştı

Çocukken uğradığı cinsel istismar sonucu yaşamın ucuna yolculuk etmiş ve yaşamak için savaşmış olan Stefanie Joanna Sowa, hayat hikayesiyle tüm kadınlara örnek oluyor.

Çocukken cinsel istismara uğrayıp kendini yakarak öldürmeye çalıştı

Stefanie Joanna Sowa (27) çocukluğunda yaşamış olduğu cinsel istismarı hafızasından silmek için 7 yaşında hipnoterapi seanslarına başlamış.

Yetişkin bir birey olduğunda sebebini bir türlü anlayamadığı kaygı sorunları yaşayınca 23 yaşında tekrar hipnoterapi tedavisi görmeyi kabul etmiş. Ama bu tedavi çocukluğundaki kayıp anılarını canlandırmış. Bundan kısa süre sonra kendisine rol model olarak gördüğü dedesini de kaybedince kendisini büyük bir depresyonun içinde bulmuş. Stefanie aldığı terapi ve 13 yaşından beri kullandığı haplarla ilgili ailesi ve doktorların söylediği yalanları sonradan anlamış.

Yıllarca kendinden şüphe etmesi ve bu gerçeklerle yüzleşmesinin ardından ölümün kendisi için iyi bir seçenek olduğunu düşünmüş.

Nisan 2016'da kendisini ateşe vermiş ve alevlerin kollarından göğsüne yayılışını seyretmiş. Alevler içinde çığlık çığlığa kendisini dışarı atmış. Kız kardeşi ve onun erkek arkadaşı korku dolu gözlere ona bakıyormuş. Daha sonra Stefanie'nin annesi bir havlu yardımıyla alevleri söndürmüş ama Stefanie'nin gözleri kararmış ve annesinin sesini duymuyormuş.

Çocukken cinsel istismara uğrayıp kendini yakarak öldürmeye çalıştı - Resim: 1

Bir ay sonra yoğun bakım ünitesinde, vücudunun %40'ı yanmış ve 50'nin üzerinde ameliyat geçirmiş bir şekilde uyanmış.

"Hipnoterapi bu acı gerçekle yüzleşmemi sağladı. 7 yaşındayken yaşadığım cinsel istismarı unutmak için hipnotize edilmiştim. 23 yaşımdayken kaygı ataklarım yüzünden bir terapistle görüşüyordum ve en sonunda hipnoterapi tedavisine başvurduk ve bu da çocukluğumda yaşadığım sorunların çözülmesiyle sonuçlandı" diyor Stefanie.

"2 yıl boyunca ruh gibiydim ve ölüm içimi rahatlatacak tek şey gibi gelmeye başlamıştı."

"Bu olaylardan sonra işe gitmeyi bırakmıştım ve işimi kaybettim. Kısa zaman sonra dedemi kaybedince de kendimi depresyonun içinde buldum. Almak zorunda olduğumu düşündüğüm yüksek dozda duygu düzenleyici haplar yüzünden kendimi okula veremiyordum ve acınacak haldeydim. Notlarım düşmüştü, sınıfın gerisinde kalmıştım, kilo almıştım ve fırsatını bulduğumda günde 17 saat uyurdum. Hapları kullanmaya başladığımdan beri her şey benim için zorlu olmuştu ve hayatımda güvendiğim herkesin bana yıllarca yalan söylediğini kabul etmek oldukça zordu" diyor ve ekliyor:

"Arkadaşlarım, ailem ve doktorlardan öğrendiğim "yeni gerçeklerimin" doğruluğunu aramak benim için çok zordu. Kimse benim gerçeğimi kabul etmiyordu, kendimden şüphe etmeye başlamıştım."

Çocukken cinsel istismara uğrayıp kendini yakarak öldürmeye çalıştı - Resim: 2

Stefanie birçok kez doku nakli ameliyatları ve yara izlerinin görünümünü düzenleyecek sayısız estetik ameliyat oldu. Ayrıca her altı haftada bir lazer tedavisi görüyor.

"Hastanede gözlerimi açtığımda sonunda ihtiyacım olan desteği bulmuştum. İnsanların nazik tavırlarından sonra insanlığa olan inancım yavaş yavaş artıyordu. Fiziksel acıya katlanmak oldukça zordu ama ailem, arkadaşlarım ve doktorlar sayesinde işin duygusal kısmı neredeyse acısızdı."

Estetik ameliyatlarının çoğunu yapan Dr. Matthew James Reiss'e ve intihar girişiminden sonra hayatını kurtaran Dr. Vimal K. Murphy'e minnettar olduğunu söylüyor.

"İyileşme sürecim acılardan oluşan bir gelgit gibiydi. Bir şey iyileşir iyileşmez başka bir acı geliyordu."

"Yanıklardan önce insanlığa olan inancımı kaybetmiştim. 3 aylık yoğun bakım ünitesinde yatışım süresince tanımadığım insanlardan sayısız kart ve mektuplar almıştım, özellikle Tennessee Kilisesinden."

"Kendimi tedavime vermeye karar verdiğim bu yıldan önce birçok kez işe gidiyordum. İyileşmek için kendime zaman vermek kendim için yapabileceğim en iyi şey oldu. Başlarda çok yalnız hissediyordum. Yemek yemek, duş almak, yatmak ve uyumaktan başka neredeyse hiçbir şey yapmıyordu. Evden çıkmaya başladığımda zaman daha çabuk geçmeye başlamıştı. Çok yetenekli bir fotoğrafçı olan arkadaşım Tom Sky, birlikte bir fotoğraf çekimi yapmayı önerdi. Benimle birlikte plajda güneşlenen tek insan oydu, işte bu şekilde öz güvenimi tekrar kazanmaya başlamıştım."

Şükürler olsun ki Stefanie'nin intihar girişimi başarısız oldu ve şu an tedavisine devam ediyor.

"Ölümün kıyısından dönüp yaşamak için savaşmaya başladım ve daha iyiye gidiyorum. Eğer yanıklar sizin hakkınızdaki en kötü şey ise, bu durumla iyi başa çıkıyorsunuz demek. İnsanlar nasıl gözüktüğünüze düşündüğünüzden daha az önem veriyor" diyor Stefanie.

Stefanie'den mesajınız var!

"Öz güven giyebileceğiniz en seksi kıyafet ve kimsenin size yaralarınızı kapatmanızı söylemesine izin vermeyin."

Kaynak: Metro.co.uk

Çeviren: esma çetin - Onedio