Abone Ol

Çıplak yoga sınıfına büyük ilgi

New York'ta açılan bir yoga sınıfı katılımcıları 'çıplak ve cesur' olmaya davet ediyor.

Çıplak yoga sınıfına büyük ilgi

Her geçen gün katılımcı sayısı artan etkinliğin amacı, kadın erkek gözetmeksizin, yoga sırasında 'herkesin eşit' olduğunu anlamak... Şehre bu etkinliği kazandıran Vanessa Kennedy'ye göre tam anlamıyla eşitlik ancak herkes çıplakken gerçekleşebilir...

Tek seans için katılımcıların ödemesi gereken ücret ise, 25 dolar.‘Bold&Naked Yoga ’ adlı sınıfın yaratıcıları; çıplak yoga yapmadaki amacı; kişinin beden çıplaklığı aracılığıyla kendi kırılganlıklarıyla yüzleşme ve kendisiyle en derinlerde iletişime geçebilmesi olarak açıklıyor.

Çıplak yoga sınıfına büyük ilgi - Resim: 1

Merkezde eşofmanla yapılan Vinyasa Yoga, mayoyla yapılan. Half-Naked Yoga (Yarı çıplak yoga) ve tamamen çıplan yapılan Naked-Yoga (Çıplak Yoga) adlı üç kategoride yoga dersleri düzenleniyor.

Kurs web sitesinde "Eğer orgazm arıyorsanız yanlış yerdesiniz." diye bir açıklama ekleyerek duruşunu kesin bir dille belirtiyor.

Dikizlemeye gelenler için de "Zamanınızı boşa harcamayın. Odadaki enerji buraya vücutlarını yoga ile kutsamaya gelenlerin enerjisiyle tertemiz." diyorlar.

Yoga'nın terli, kalp çarptıran doğasından ötürü bazen kurs sırasında vücutsal tepkiler meydana gelebiliyor.
Stüdyo, ders sırasında ereksiyonların nadir de olsa görüldüğünü söylüyor.

Milliyet