Abone Ol

Cinsel birliktelik için anlaşıp travesti olduğunu öğrenince öldürmüş

İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan travesti cinayetinden kan donduran detaylar geldi.

Cinsel birliktelik için anlaşıp travesti olduğunu öğrenince öldürmüş

İstanbul Beyoğlu'nda kaldığı otele getirdiği travestiyi öldürdükten sonra kaçarken bıçakla yaraladığı taksicinin aracını gasp ederek Bursa'ya giden İran uyruklu şüpheli bir kadın sürücüyü daha gasp etmek isterken vatandaşlar tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelinin otele giriş görüntüleri ortaya çıkarken, yapılan sorgulamalarda, "Ben kadın sandım, travesti olduğunu görünce tartıştık ve öldürdüm" dediği öne sürüldü.

İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olay 8 Mart Günü sabaha karşı 05.00 sıralarında yaşandı. İran uyruklu 27 yaşındaki Ashkan Kazemi isimli şüpheli 27 Şubat’ta turistik amaçlı Türkiye’ye geldi. İddialara göre, 8 Mart gecesi İstiklal Caddesi’nde dolaşmaya çıkan Ashkan Kazemi isimli şüpheli Azerbaycan uyruklu Roman isimli travesti ile karşılaştı. Cinsel birliktelik için anlaşan ikili Beyoğlu Tarlabaşı Altın Bakkal Sokak’ta bulunan 3 katlı apart otele geldi. Ashkan Kazemi isimli şüpheli bir süre sonra resepsiyondaki görevlinin yanına gelerek “Sevgilimle tartıştık, elim kesildi. Eczaneye gidip geleceğim” dedikten sonra otelden ayrıldı. Durumdan şüphelenen otel görevlisi odaya girdiğinde kanlar içinde yerde yatan Roman isimli travestinin cansız bedeni ile karşılaştı. Olayın şokunu atlatan çalışanlar, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk incelemede kafasında darp izleri ve boğazında kesikler olan kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Cinsel birliktelik için anlaşıp travesti olduğunu öğrenince öldürmüş - Resim: 1

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu öldürülen kişinin otele birlikte girdiği Ashkan Kazemi’yi yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli ise otelden ayrıldıktan sonra Esenler’e giderek bir taksiye bindi. Taksiyle Yalova’nın Altınova İlçesi’ne giden şüpheli taksici Ahmet K.’yı da bıçakla yaraladıktan sonra aracını gasp etti. Şüpheli gasp ettiği araçla Bursa’nın Nilüfer İlçesi’ne yöneldi.

VATANDAŞLAR YAKALADI
Bursa’da dikkat çekmemek için araç değiştirmeye çalışan şüpheli önce Yağmur Ş. isimli bir kadının aracına çarptı. Aracından inen kadın, anahtarını almak isteyen şüpheliye karşı direnince şüpheli olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra şansını tekrar denemek isteyen şüpheli bu kez de Melis Ş. isimli kadının aracını gasp etmeye çalıştı. Kadın sürücünün darp edildiğini gören çevredeki vatandaşlar, şüpheliyi yakalayarak Bursa Polisi’ne teslim etti. Gözaltına alınan şüphelinin Beyoğlu’nda Roman isimli travestiyi öldürdüğü belirlenince İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bilgi verildi. Bursa’ya giden Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi Istanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi.

BEN KADIN ZANNETTİM
Emniyette sorguya alınan şüphelinin cinayeti kabul ettiği öğrenilirken, ifadesinde “İstiklal Caddesi’nde gezerken karşılaştım. 200 liraya anlaştıktan sonra otele geldik. Ben onu kadın zannediyordum. Travesti olduğunu öğrenince gitmesini istedim. Para isteyince tartıştık ve öldürdüm” dediği öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.