Abone Ol

Çin'de seks kölesi skandalı

Filmlere konu olabilecek bir sapkınlık Çin'de ortaya çıkarıldı. Skandalın başrolünde akşam 'Ek işe gidiyorum' diye evden çıkan mazbut bir aile babası var.

Çin'de seks kölesi skandalı

Lia Hao isimli adam barlardan kaçırdığı altı kadını, yıllarca kendi elleriyle yeraltına kazdığı zindanda seks kölesi olarak tutmak, ikisini de öldürmekle suçlanıyor.

Çin'in Henan eyaletinde Luoyang şehrinde, devlet memurluğu yapan Li Hao'nın yeraltında inşaa ettiği "seks hareminin" şokunu yaşınıyor. 6 Eylül'de, altı kadını kaçırıp iki yıl boyunca yeraltı sığınağında seks kölesi yapmak, ikisini öldürmekten gözaltına alınan Li, çevresinde aile babası olarak tanınıyordu. Evli bir çocuk babası Li, her sabah teknolojik denetleme bürosundaki işine gider, akşam da ek iş olarak bekçilik yapardı.

Kadınlara tecavüz etti

Ancak Li, iki farklı yaşam süren bir hastalıklı bir adamdı. Geceleri işe değil, şehrin diğer yakasında kiraladığı bodrum katındaki evine giderdi. Burada bir yıl boyunca hiç durmadan çalışıp kazdığı yeraltı sığınağında kaçırdığı 16-24 yaşındaki kadınlara tecavüz etti. Yedi demir kapıyla içeri girilen, bodrum katının dört metre aşağısındaki odalara kilitlenen, haftada iki gün yemek verilen kadınlar takatsizlikten caniye karşı koyamadı. Kadınlardan bazıları bir süre sonra Stockholm sendromuna yakalandılar. Li'nin ilgisini çekmek için kendi aralarında kavgaya bile tutuştular. İnternete bağlantısı olmayan bilgisayarda oyun oynayan DVD izleyen kadınlardan ikisi Li'ye karşı koydu. Li seks haremindeki düzeni bozan iki kadını öldürüp, cesetlerini odalardan birinin köşesine gömdü.

Şikayetçi olmadılar

Şehirde iki farklı hayat süren Li'nin planı para sıkıntısı yaşamasıyla bozuldu. Li, seks köleleri fahişe olarak çalışmaları için dışarı çıkardı. Bu sırada 23 yaşındaki seks kölesi kaçmayı başarıp polise sığındı. Seks haremine baskın yapan Çinli yetkililer, karşılaştığı tablo karşısında büyük şok yaşadı. Polisler, yedi demir kapıdan tek tek girip kadınları kurtarırken, Li ise gözaltına alındı. 2009'dan beri ilk kez gün ışığı gören kadınlar, korkunç yaşamlarına rağmen adama hiç garez beslemedikleri söyleniyor. Ülkeyi sarsan olayda, sapığın ne ceza alacağı merakla bekleniyor.

Olayı duyuran gazeteci gözaltına alındı

Li'nin yakalanma-sından iki hafta sonra Southern Metropolis Daily gazetesi olayı duyurdu. Olayı duyuran gazeteci Ji Xuguang istihbarat ajanları tarafından gözaltına alındı. Gerekçe ise "Devlet sırlarını açıklamak." Geçen perşembe salıverilen muhabir, başka bir cinayeti araştırırken habere ulaştığını anlattı. Muhabir, şehrin ve yetkililerin imajına zarar vermekle suçlanıyor.