Abone Ol

CIA yöneticisi Gülen'i savundu

Teröristbaşı Fetullah Gülen'e ABD'den yeşil kart alabilmek için referans olan CIA yöneticilerinden Graham Fuller, darbe girişiminin Gülen'le alakası olmadığını iddia etti.

CIA yöneticisi Gülen'i savundu

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ lideri Fetullah Gülen'e sahip çıkan ABD, teröristlere kol kanat germeye devam ediyor. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA yöneticilerinden Graham Fuller, Gülen'in "Örnek İslam'ı temsil ettiği"ni iddia ederek, darbe girişimini Gülen'in yapmadığını öne sürdü.

'ÇOK SAÇMA'

Huffington Post'da bir yazı kaleme alan Graham Fuller, "Geçen hafta Erdoğan'a karşı düzenlenen başarısız darbe girişiminin arkasında Gülen'in olmadığına inanıyorum. Elbette elde kanıt olmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Erdoğan zaten darbeden önce FETÖ'ye büyük bir darbe vurmuştu" dedi.

Gülen cemaatinin demokrasi yanlısı olduğu öne süren Fuller, "Erdoğan'ın FETÖ'yü "terörist yapılanma" olarak tanımlaması hareket hakkında az da bilgisi olanlara çok saçma gelecektir, zira bu cemaat barış ve dialoga çok büyük önem vermektedir." iddiasında bulundu.

GÜLEN VİZE ALSIN DİYE..

ABD'nin Pensilvanya şehrinde yaşayan Fetullah Gülen'in vize almasında aracı olduğunu belirten Fuller, "Gülen'in ABD için bir güvenlik tehdidi olabileceğine inanmadığımı belirttim" dedi.

Graham Fuller, Bush yönetiminin Fetullah Gülen'i sınır dışı etmek istediğini ancak CIA ve FBI yetkilisi olarak Gülen hakkında ifalerinin değerlendirilmde bulundurulmasını istediğini de söyledi.