Abone Ol

CIA Reza Zarrab için Türkiye'den bakın kimi kaçırmak istedi!

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında eski MİT'çi Mehmet Barıner'in kaçırılma girişimiyle ilgili çarpıcı ayrıntılar aktardı. Meğer olayın perde arkası tam bir istihbarat savaşıymış.

CIA Zarrab için Türkiye'den bakın kimi kaçırmak istedi!

Abdulkadir Selvi, CIA ve FETÖ'nün İran masasına bakan eski MİT'çi Mehmet Barıner'i kaçırarak Zarrab davasında tanık yapmak istediğini yazdı.

Barıner'in kaçırılma girişiminin Zarrab dosyasıyla bağlantılı olduğunu belirten Selvi, köşesinde Barıner'in kimliğine ilişkin ayrıntılar aktardı.

"Mehmet Barıner, MİT’e 2013 yılında giriyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’den ihraç ediliyor. Ancak 20 ay görev yaptığı MİT’te kritik bir masada çalışıyor. Barıner, MİT’te İran masasında görev yapıyor. O nedenle Zarrab olayını yakından takip ediyor."

(...)FETÖ'nün üst düzey isimleriyle bağlantılı olan eski MİT'çi Enver Altaylı'nın Barıner'in kaçırma girişiminin emniyet ve MİT'in ortaklaşa operasyonuyla engellendiğini ve bu iki ismin yakalandığını yazan Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

TÜRKİYE ALEYHİNE TANIKLIK YAPTIRMA OPERASYONU ÇÖKÜYOR

Ama CIA-FETÖ ortak operasyonuyla Mehmet Barıner’in ABD’ye götürülüp, Reza Zarrab olayında Türkiye aleyhine tanıklık yaptırma operasyonu çöküyor. Reza Zarrab olayında Türkiye’den adam kaçırma dahil her türlü operasyonu yapacak kadar gözünü karartan CIA-FETÖ ortaklığı neleri yapmaz ki? Ya da CIA-FETÖ işbirliği ile şimdiye kadar neler yaptılar, kimleri kaçırdılar? Bunları da Zarrab yargılaması sürecinde öğreneceğiz."