Abone Ol

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim...

Aziz Kocaoğlu'nun Mart 2019'daki yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye başkanlığı için ilk günden adaylar ortaya çıkmaya başladı. En şanslı isim ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim...

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından, CHP Genel Merkezi'nin İzmir'de kimi aday göstereceği merak konusu oldu.

Daha ilk günden kimi isimler aday oldu kimi isimler ise kulislerde konuşulmaya başlandı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, "Genel Başkan'la adaylık için görüştünüz mü?" sorusuna manidar bir yanıt verdi.

İddialara göre İzmir büyükşehir belediye başkanlığı için CHP Genel Merkezi, özellikle iki isim üzerinde duruyor. Bunlardan biri Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, diğeri ise CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır.

Ancak, AK Parti'nin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i aday göstermesi durumunda CHP'nin adayının Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen olabileceği belirtiliyor.

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim... - Resim: 1

KAMİL OKYAY SINDIR'DAN MANİDAR YANIT

Kulislerde adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, afaki şeylerle konuşmak istemediğini söyledi. "Genel Merkez ile bu konuda bir görüşme yaptınız mı" sorusuna Sındır'ın "Bilmem" cevabı vermesi ise oldukça manidar bulundu.

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim... - Resim: 2

HER SEÇİM DÖNEMİ ADI GÜNDEME GELİYOR

Parti kulislerinde AK Parti'nin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i aday göstermesi durumunda iş dünyasına yakın birinin aday gösterileceği konuşuluyor.

Bu ismin de Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen olduğu belirtiliyor. Her seçimde adının gündeme geldiğini ancak adaylık konusunda bir düşüncesinin olmadığını belirten "Benim şuanda bu yönde bir düşüncem yok.

Ayrıca bu yönde bir teklif gelmedi. Adımın kulislerde geçmesi de ilginç. Sanırım yalnızca ortaya isim atmak için adım gündeme geliyor. Çok fazla üzerinde durulacak bir şey değil. Böyle bir talebim yok. Bu yönde bir görüşmem de olmadı" dedi.

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim... - Resim: 3

YILLARDIR BEKLİYORUM

CHP'de ismi İzmir Büyükşehir için geçen bir diğer isim ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına olumlu yaklaşan Soyer, "Ben yıllardır bekliyorum.

Olabilir de, olmayabilir de. Biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz. Ama genel merkez adaya karar verecek. Nasıl değerlendirirlerse onları bekleyeceğiz" dedi.

CHP'nin İzmir adayı kim olacak? En şanslı isim... - Resim: 4

KOCAOĞLU'NUN ADAYI GÖNENÇ Mİ?

Aziz Kocaoğlu'nun "aday olmayacağım" açıklamasının ardından "adayları belirleyemediği için bu açıklamayı yaptı iddiası gündeme gelmiş ve kendisinin yerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i önerdiği iddia edilmişti.

Ancak Gönenç, Bergama CHP İlçe Binası’nda yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı için yeniden aday adayı olmayacağını açıkladı.