Abone Ol

CHP’li vekil Allah belasını versin dedi Meclis karıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

CHP’li vekil Allah belasını versin dedi Meclis karıştı

Konuşmasında defalarca ”Allah belasını versin” sözlerini kullanan Ağbaba, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkartılmasından, İstanbul seçimlerinde Abdullah Öcalan'ın mektubunun okutulmasına kadar birçok konuya değindi.

“Teröristin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin…” diyen Ağbaba'ya Genel Kurul’da bulunan milletvekillerinden “Amin” sesleri yükselince Ağbaba, “Amin demeye devam edin, Tacizci, tecavüzcü, MİT’in ve emniyetin kırmızı bültenle aradığı Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarıp konuşturanların da Allah belasını versin” dedi.

Ağbaba, ”İstanbul seçimlerini kazanmak için Öcalan'ın mektubunu TRT'de okutanların belasını versin” dedikten sonra meclis iyice gerilirken sözlerine devam eden Ağbaba, “Bugün PYD'nin başı dediğiniz Salih Müslüm'ü kırmızı halılarla karşılayıp devlet konuk evinde yatıranların da ”Allah belasını versin” ifadelerini kullandı.

Sözlerine ”Başka söyleyeyim mi?” diyerek devam eden Ağbaba, ”Barzani'yi çağırıp kongrede konuşturan, paçavra dediğiniz Kürt bayrağının önünde Türk askerini selam durduranların Allah belasını versin” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği, çok tartışılan 'skandal mektup' hakkında da konuşan Ağbaba, ”Şahit kim? Yüreğin yetiyorsa alırsın mektubu, Trump ben bu mektubu kabul etmiyorum dersin. Bu mektubu devlet arşivine sokanların Allah belasını versin” diye konuştu.

Ağbaba’nın bu sözlerinin ardından milletvekillerinden bir uğultu yükseldi. Bazı vekiller Ağbaba’nın sözlerine tepki gösterdi.