Abone Ol

CHP'li Engin Altay'ın NATO skandalı açıklaması olay oldu

CHP Grup Başkanvekili Altay'ın NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin açıklaması çok tartışılacak.

CHP'li Engin Altay'ın NATO skandalı açıklaması olay oldu

CHP Grup Başkanvekili Altay, NATO tatbikatı skandalıyla ilgili olarak "Acaba yıpranmış, tükenmiş Erdoğan'a bir can suyu mu lazımdı da böyle NATO tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştık." dedi.

Olayın tezgah olabileceğini iddia eden Altay, "Bu işi yapan teknisyen, teknikerlerin durumlarının, ilişkilerinin açıklanması lazım." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, NATO tatbikatı skandalına değindi.

"TEKNİSYENLERİN İLİŞKİLERİ, SİCİLLERİ AÇIKLANSIN"

Norveç'te NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Altay, Erdoğan'ın, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğu, Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Erdoğan'dan daha büyük ve kıymetli olduğu için AK Parti'den daha yüksek refleks gösterdiklerini savundu. Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olayın özürle geçiştirilmesi ve kapanması halinde aklımıza şu gelir: Acaba yıpranmış, tükenmiş Erdoğan'a bir can suyu mu lazımdı da böyle NATO tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştık. Bu işi yapan teknisyen, teknikerlerin durumlarının, ilişkilerinin açıklanması lazım. Erdoğan, her sıkıştığında bir uluslararası komplo, tezgahla baş başayım diyerek milleten güven tazeleceğini düşünüyorsa yanılgı içindedir. Erdoğan, özür dilediler, mesele bitti diyorsa, bu işin peşini Türkiye Cumhuriyeti olarak bırakıyorsak bu bir tezgahtır. Değilse bu teknisyenlerin, sicilinin, ilişkilerinin açıklanması lazım. Bu edepsizlik, ahlaksızlık, saygısızlıktır. Atatürk olmasaydı sadece Erdoğan olsaydı biz aynı tepkiyi gösterirdik. Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz, bütün kişilerden, diğer kurumlardan, siyasi değerlendirmelerden daha yüksek, daha önemli ve daha kutsaldır. Bu anlayışımız üzerinden kimse kendine can suyu sağlamaya çalışmasın."