Abone Ol

CHP'den büyük tepki: AA Ankara'da yalan söylüyor!

CHP'li Erkek AA'nın "Ankara'da 11 ilçede yeniden sayım yapılıyor" haberine tepki göstererek "haber yalandır" dedi. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de iddiaları yalanladı.

CHP'den büyük tepki: AA Ankara'da yalan söylüyor!

CHP'li Muharrem Erkek Anadolu Ajansı'nın (AA) Ankara'nın 11 ilçesinde oyların yeniden sayıldığı iddiasının yer aldığı haberini yalanladı.

Erkek, "AA yine bildiğimiz gibi, yine görev başında! #Ankara'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır! Bu ilçelerin önemli bir kısmında zaten sayım yapıldı ve bitti. Yeni bir haber gibi sunulma nedeni nedir? #MazbatamızıVerin" dedi.

CHP'li Güvener: Manipülasyona fırsat vermeyeceğiz

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, yeniden oy sayım iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ankara’nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı oylarının yeniden sayıldığı iddiaları tamamen yalandır. Bu iddialar, seçimleri açık ara farkla kazanan adayımız Sayın Mansur Yavaş ve partimize yönelik manipülasyon girişimleridir. Şu an itibarıyla sadece Polatlı Seçim Kurulu’nca yeniden oy sayımı yapılmaktadır. Altındağ, Sincan, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Çamlıdere, Keçiören ve Çubuk'ta itirazlar üzerine yeniden sayım yapılmış, tamamlanmıştır. Zaten Gölbaşı ve Çankaya'da seçim kurulları AK Parti'nin taleplerini reddetmiştir. İddiaların yanlış olduğu buradan bellidir. Ankara İl Başkanlığı olarak süreci yakından takip ediyoruz. Bu manipülasyon girişimlerine fırsat vermeyeceğiz."

AA'nın haberi şöyleydi:

"AK Parti'nin itirazıyla Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

AK Parti tarafından verilen itiraz dilekçesi Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere İlçe Seçim Kurullarınca incelendi.

Söz konusu 11 ilçede büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yeniden sayılması kararlaştırıldı."