Abone Ol

CHP'den bir istifa çağrısı daha!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili CHP’li Gürsel Tekin, SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.

CHP'den bir istifa çağrısı daha!

“HEMEN İSTİFA ETMELİ”

“Bu korkunç tabloyu üreten, ülkede kutuplaşma ve nefreti besleyen bir dil var” diyen Tekin, “Çubuk İlçe Başkanımız yedi göbek Çubuklu. Onunla konuştum. Saldırıyı gerçekleştiren provakatörleri daha önce kimse görmemiş. Cenaze sırasında orada İl Emniyet Müdürü var, Emniyet Genel Müdürü var olaylara kimse müdahale etmiyor. Alanın güvenliği sağlanmıyor.

Sokakta üç kişi yan yana gelse başına TOMA dikiyorlar, Ana muhalefet lideri, Bakanlar, Emniyet Genel Müdürü’nün olduğu ortamda linç girişimi yaşanıyor kimse müdahale etmiyor. Olay sırasında Vali de nedense İstanbul’da. Yaptıkları açıklamada da olaya ‘müessif protesto' diyorlar. Bu protesto değil linç girişimi. Asıl müessif olan bu şahsın valilik koltuğunda oturması.

Ankara Valisi hemen istifa etmeli. İçişleri Bakanı da bu işin hesabını vermeli. Güvenlik zafiyetinin bir numaralı sorumlusu kendisidir. AKP artık sorumlu davranmalı. Yalan, iftira, nefret pompalamaktan vazgeçmeli” ifadelerini kullandı.