Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nu gömmeden ölmem diyen CHP'li siyasetçi kim?

Turkiyegundemi.com yazarı Müşerref Seçkin bomba iddiayı yazdı: CHP'de olağanüstü kurultay imza sürecinde değişimin aktörü 81 yaşındaki Önder Sav.

Kılıçdaroğlu'nu gömmeden ölmem diyen CHP'li siyasetçi kim?

İşte Müşerref Seçkin'in "Anahtar teslim kurultay organizatörü" başlıklı yazısı:

Muharrem İnce'nin olağanüstü kurulta imza sürecinde değişimin aktörünün 81 yaşındaki Önder Sav olduğu ortaya çıktı.

Delege yapısı üzerinde önemli bir etkisi olan Önder Sav'ın "Kılıçdaroğlu'nu gömmeden (başkanlıktan etmeden) ölmeyeceğim" diye yemin ettiği öne sürüldü.

CHP'de olağanüstü kurultay muamması sürüyor. Muharrem İnce taraftarlarının gerekli imzayı bulduk açıklamaları, yönetim yanlılarına inandırıcı gelmiyor.

Muharrem İnce'nin Kurultay atağına karşı mevcut milletvekillerinin "kurultay istemiyoruz" diye imza toplamaları düşünülüyor ama bundan da "kamuoyunda yanlış anlaşılıyor" diye vazgeçiliyor.

Geçtiğimiz yaz Bodrum'da kendi arabasıyla gezen Önder Sav'la karşılaşmış ve yaşına rağmen cabriole arabayla hız yapması beni oldukça şaşırtmıştı.

Anlaşılan Önder Sav'ın performansında bir sorun yok.

Bir gecede bin üye kaydeden, aynı bin üyeyi işine gelince başka bir bölgeye nakleden Önder Sav, teşkilatı isim isim tanıyor. Her ne kadar delege yapısında değişiklikler olsa da Sav, onları da tanıyor.

Önder Sav, Baykal'dan sonra gönülsüzce genel başkanlığa davet ettiği Kılıçdaroğlu'ndan kurtulabilecek mi? Muharrem İnce genel başkan olursa Sav'a yönetimde yer verecek mi?

Önder Sav öyle kontrolcü biri ki, genel sekreter olduğu zamanlarda parti binasında ilaçlama yapılacağını bile imzasıyla duyuran biriydi. Böyle basit temizlik konularını bile idare müdürüne bırakmazdı.

Muharrem İnce de CHP'ye genel başkan olursa Önder Sav yanından ayrılmayacaktır. Allah yardımcısı olsun, ne diyelim..

Müşerref Seçkin

@muserrefseckin

Türkiye Gündemi