Abone Ol

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri

Her rolün hakkını veren usta sanatçı Çetin Tekindorûn hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri...

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri

1- Kral Sinan

Bir dönemin en popüler polisiye dizisi Yılan Hikayesi’nde, Meltem Cumbul ve Mehmet Ali Alabora’nın başına örülen ağların en büyük sebebi olan Kral lakaplı mafya babası Sinan rolünde Tekindor, romantik gizli aşık ve psikopat insan düşmanı karakterleri arasında gidip geliyordu.

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 1

2- Ömer Arhan

Tekindor bu sefer, Bir İstanbul Masalı’nda malikanede yaşayan, feci zengin bir aile babası ve şirket patronu karakteriyle karşımızdaydı. Senaryo gereği kendisinden nefret edenler de oldu sevenler de. Zıpır oğulları yüzünden dertsiz başına dert yağsa da etrafındaki herkese ‘Koskoca Arhanlar’ ile başlayan cümleler kurdurtabilmiştir.

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 2

3- Hüseyin Efendi

Türk Sineması’nın en vurucu sahnelerinden biri olan ve ‘açaydım kollarımı’ diye başlayan o meşhur ağlama seansından sonra Çetin Tekindor, hepimizin zihninde unutulmaz bir görüntü olarak kazındı. Daha sonra ulusal şakacılık bakanları sayesinde bu replik masadan kalkan her arkadaş için yapılmaya başlandı. Keşke yapmasalardı değil mi?

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 3

4- İhsan Kozcuoğlu

Yine bir toprak ağası rolü ve yine Çetin Tekindor karşımızda. Bu sefer öncekilerinin aksine daha insancıl ve beceriksiz bir karakteri oynar büyük usta. Şehirdeki hayatını kapatıp tekrar köyünde büyük oynamaya çalışan İhsan Kozcuoğlu’nu asıl darlayan her zaman ki gibi senaryo gereği yaramaz kızıdır.

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 4

5- Battal


Av Mevsimi’ni her izlediğimizde Battal’ın en başından beri çok önemli bir sır sakladığını anlıyoruz ama bu kadar da gaddarca bir cinayetin azmettiricisi olabileceğini düşünemiyoruz. Güce tapan ve elindeki güç ile etrafında saygı gören bu karakterin sonunda kendi kendini imha etmesi ile içimiz biraz olsun rahatlıyor.

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 5

6- Kebapçı Celal

Son dönem dizileri içinde en dikkat çekeni olan İçerde’de, hayatını kaydırdığı gençler tarafından uçuruma yuvarlanmak üzere olan mafya babası Celal rolüyle Tekindor, bizlere duygusal dalgalanmalar yaşatmaya devam ediyor. Usta aktör kötü, güçlü, acımasız ve aynı zamanda babacan mafya babası rollerinin zirve noktasını yaşıyor.

Çetin Tekindor’un hayat verdiği 6 unutulmaz televizyon karakteri - Resim: 6