Abone Ol

Cem Küçük tutuklanan Halkbank yöneticisine sert çıktı: Ne işin var Amerika'da?

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'de tutuklu olan İranlı iş adamı Reza Sarraf ile olan ilişkisi sebebiyle suçlanarak gözaltına alındı.

Cem Küçük'ten tutuklanan Halkbank yöneticisine tepki

ABD'de tutuklu olan İranlı iş adamı Reza Sarraf ile olan ilişkisi sebebiyle suçlandığı soruşturma kapsamında iki gün önce New York'ta gözaltına alınan Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

New York Güney Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Atilla'ya, "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki ayrı suçlama yöneltildi. New Yok Federal Mahkemesi'ne yapılan şikayete göre Atilla'nın, sahte faturalarla İran ambargosunun delinmesinde rol oynadığı iddia ediliyor.

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanması TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programında gündeme geldi.

Mehmet Hakan Atilla hakkında konuşan gazeteci-yazar Cem Küçük ''Mehmet Hakan Atilla'yı 50 yılla yargılayacaklar. Mehmet Hakan Atilla'yı en başta bir eleştireyim. Senin ne işin var Amerika'da. Ben Halkbankası'nda memur olsam gitmem Amerika'ya. Devlet kayıtlarına göre, FBI 17-25 Aralık öncesi ve sonrasında Halkbank'ta kritik yerlerde çalışan herkesin bilgi notlarını almışlar. Ben buradan bütün Halkbank çalışanlarına sesleniyorum. Müdürlere değil sadece tüm çalışanlara, herkesin bilgilerini tek tek çıkarmışlar'' dedi.