Abone Ol

Cem Küçük: Aydın Doğan biat ederse...

Ersoy Dede ve Cem Küçük, Hürriyet'in birinci sayfasından yayınlanan yazıyı değerlendirdi.

Cem Küçük: Aydın Doğan biat ederse...

Cem Küçük o yazıyla ilgili şunları söyledi:

"Şimdi bir analiz edelim. Seçimin galibi bizleriz ama mağrur olmaya gerek yok, bazı analizleri yapalım. Kardeşim önce bir öz eleştiri yapın. Siz, 17/25 Aralık'tan 30 Mart'a kadar Fetullahçı çete ile işbirliği yaptınız mı, yaptınız. PKK terör örgütüyle işbirliği yaptılar mı, yaptılar. DHKP-C'yi koruyup kolladılar mı, yaptılar. Kayyum meselesinde, kayyum atandığı gün 'illegaldir' diye, 'gazeteciler mahkum ediliyor' deyip tam sayfadan görüp, kayyumcuları kötülediler mi, kayyumculara kötü adam muamelesi yaptılar mı, yaptılar.

Şu mektuba istinaden bir şey söylemek istiyorum. Bu bir kere teslim olma değil. Eğer Aydın Doğan teslim olursa, biat ederse Milliyet gibi olur. Milliyet'in gerçek tirajı 30 bine düştü. Yani bu 'Beyaz Türkler'in gözünde bir değeri kalmadı. Hürriyet böyle yapmaz. Aydın Doğan da böyle yapmaz. Adım gibi eminim buna. Ama tabii ılımlı bir mesaj veriyor burada. Geri adım atabilirim falan filan ama şu paralel yapı konusu. Şimdi paralel yapıdan başlayalım Aydın Doğan, geri adım mı atmak istiyorsun, paralel yapı konusunda hukukla devletin mücadelesinde var mıyım diyorsun. Tamam. O zaman bize samimi olduğunu göstermek zorundasın ki ikna olalım. Bizde bakacağız senin durumana daha karar vermedik. Önce o zaman eğer bütün terör örgütleriyle, bütün illegal yapılarla, paralel örgütlerle mücadele edeceğiz diyorsan o zaman Eyüp Can'ın işine son vereceksin. Fethullahçı çetenin oradaki adamı olan Eyüp Can'ı, dijital icra kurulu müdürü bilmem ne yapıyor, geri planda tutuyor. Bir de onun yardımcısı var Bülent Mumay. İkisinin birden sözleşmesini feshet iyi niyetini anlayalım. Bu bir. İkincisi Nazlı Ilıcak. Ali Fuat Yılmazer'in tetikçisi, işte Bugün'de yazan, 28 Şubat iyiki olmuştur diyen, aslında köşesinde Ali Fuat Yılmazer'in birebir yazdığı kitaplarını tam bir tetikçi ve FETÖ'nün militanı olan Nazlı Ilıcak Kanal D'de program yapıyor. Kovacaksın. Bu ikisinden başlayalım. Samimi misin? Bak bunu ben Aydın Doğan bu laflarımın nereye gittiğini anlar adamları da dinliyorsa. PKK meselesine girmiyorum. Yani Nevşin'i Ahmet'i filan kovsun demiyorum Şirin Payzın'ı, dursun onlar. Ama bizim için Fethullaçı Terör Örgütü bir numaralı düşman PKK'yla beraber bir numara. 'Benim için de öyledir' diyorsan Eyüp Can, Bülent Mumay ve Nazlı Ilıcak'ı kovacaksın. Kovmuyorsan başka kapıya. Bir de Arda Akın vardı ama şimdi onu geri planda tutuyor şimdi çok önemli değil ol. O zavallının teki Arda Akın. Arda Akın polislerin adamıydı, Fetullaçıların. Sedat Ergin de tutuyor onu ama ona gelmeyeceğiz. Bence Toygun Atilla o işe kafa yorması lazım çünkü Arda Akın, Toygun Atilla'nın tutuklanmasını isteyen adamdır. Arda Akın hala orada çalışıyor, Fethullaçıların adamı. Ama Aydın Doğan'a bak eğer paralel yapı konusunda hukukla bu devletin yanındaysan, bak bu devletin yanındaysan 'ben cumhurbaşkanıyla, MİT'le, Genelkurmay'la aynı düşünüyorum' diyorsan o zaman Eyüp Can'ı, Bülent Mumay'ı ve Nazlı Ilıcak'ı kovacaksın. Bu kadar net. Bak biz iyi niyetini görelim. Kovmuyor musun? O zaman bu mektup boşunadır, bedelini de ödeyeceksin.

SENİN HÜKMÜN GEÇTİ AYDIN DOĞAN

Bize iyi niyetli olduğunu göster. Biz Ahmet Hakan'ı kov demiyoruz, öbürünü kov demiyoruz. Artık seni de biz yöneteceğiz. O senin hükmün geçti Aydın Doğan, senle ilgili kararları da biz alacağız ama eğer niyetin iyiyse halisse o zaman önce bu Eyüp Can'ı, Bülent Mumay'ı ve Nazlı Ilıcak'tan başla. Hele hele Eyüp Can ve Nazlı Ilıcak orada durduğu sürece 'ben Fethullaçı çeteyle mücadele ediyorum' deme. Cam kırma olayından sonra Vuslat Doğan mıydı neydi? Önemli değil bir tanesi. Diyor ki 'biz terör örgütlerine karşıyız' diyor bak. Arkasında Eyüp Can duruyor. Ya Fethullaçıların adamı o. Militan o. Ali Fuatlar'ın adamı işte. Ömer Köseler'in adamı, Mustafa Yeşiller'in adamı, Şerif Ali Tekalanlar'ın adamı o. Ya Ekrem Dumanlı'dan talimat almadı mı 17/25 AralıK'ta MİT TIR'ları haberini, sadece haber yapma anlamında değil kim savundu Radikal'de. Radikal gazetesini üs olarak kullandılar. Ömer Şahin kim? Ömer Şahin bunun adamıydı. 17/25 Aralı'ta en sert haberleri Radikal giriyordu Çankaya'dan alıp, polislerden alıp ordan burdan alıp giren oydu. Aydın Doğan'a buradan bir kere daha bak, bunu ciddiye alır, alacağını farkındayım. Eyüp Can, Nazlı Ilıcak ve Bülent Mumay'la ilgili gereğini yapsın, biz de diyelim ki 'bu hakikaten Fethullaçı Terör Örgütü'yle mücadele konusunda Aydın Doğan iyi niyet gösteriyor. Biz de merhamet edelim. Bakalım ona göre, bakalım ne yapacak diye. Yoksa onun üçünü atmadığı sürece yani şunu da yapmayacak 'geriye çektim, maaşını ödedim' yok. Sözleşmelerini fesh edeceksin. Biz göreceğiz. Atmadın mı? O zaman bu mücadele, bu kavgayla devam. Nereye varırsa sonu. Biz her şeye hazırız. Nereye varacaksa yani. Ya sen tasfiye olursun Aydın Doğan ya biz. Bak söylüyorum ya biz gideriz ya sen gidersin. Bu konuda bak PKK meselesine gelmiyorum. O ayrı bir iş. Onu sonra konuşacağız. O Nevşinler, Şirinler o ekrana çıkardıkları meczuplar falan o ayrı konu. Unutmadık hiçbirini. PKK terör örgütüne yardım ve yataklıkları unutmadık. Onları duruyor, unutmayız da yani. Yüzyıl geçse de unutmayız. Ama bununla ilgili gerekeni yap sonra bakalım."