Abone Ol

Cem Küçük: CHP zihniyeti adeta bizim tarafı ele geçirdi

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Binali Yıldırım’dan 806 bin oy fazla alarak kazanmasını değerlendirdi.

Cem Küçük: CHP zihniyeti adeta bizim tarafı ele geçirdi

Küçük, seçimi kaybedilmesini hezimet olarak değerlendirdi; hezimetin göstere göstere geldiğini söyledi. Küçük, iktidara yakın medyanın Ekrem İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürdüğünü öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yıldırım’ın seçimin tekrarlanmasını baştan beri istemediğini belirten Küçük, Erdoğan’ı medyanın yönlendirdiğini iddia etti. Küçük aynı zamanda Demirören Medya Grubu’nu da eleştirdi; Hürriyet ve CNN Türk’ün el değiştirmesinin kendilerine yarayacağını düşündüğünü ancak bu değişimin Erdoğan’a zarar verdiğini söyledi.

Küçük’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti İstanbul il teşkilatında ve bizim taraf medyasında, “Millet bilmez biz biliriz. Bizim yaptığımız doğrudur” gibi tipik CHP geleneğinin anlayışı benimsendi. Âdeta CHP zihniyeti bizim tarafı ele geçirdi. Halkın hissiyatı yok sayıldı. Seçimlerin iptali için zorlamanın millet nezdinde ters tepeceği belliydi. Biz ne gerekçe sunarsak sunalım millet bu seçim iptalini tam bir vesayetçi girişim olarak yorumladı. Aslında en başta ne Başkan Erdoğan ne de Binali Yıldırım seçim iptali istiyordu. Başkanımız kendisine Çamlıca Camii’nde gelen vatandaşlara, “Merak etmeyin bu topal ördek gibi olacak” diyordu. Ne yapıp edip bizim taraf medyası sistematik yayınlarla seçim iptalini zorladı ve işte bugünkü korkunç tablo ortadadır."

Yazının devamını okumak için tıklayınız