Abone Ol

Celal Şengör'den Stephen Hawking'e: İnsan harabesi

Prof.Dr. Celal Şengör, İngiliz Fizikçi Stephen Hawking’ten bahsederken “İnsan Harabesi” nitelemesinde bulundu.

Celal Şengör'den Stephen Hawking'e: İnsan harabesi

Prof.Dr.Celal Şengör Habertürk TV'de Teke Tek programında, geçtiğimiz hafta (14 Mart 2018) hayatını kaybeden İngiliz fizik Profesörü Stephen Hawking ile tanışmasını anlatırken, meslektaşı için “İnsan Harabesi” benzetmesi yaptı.

21 yaşında tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Stephen Hawking için “İnsan Harabesi” tabirini kullanan Şengör'e sosyal medya üzerinden tepkiler ise çığ gibi geldi.

İŞTE O VİDEO

İŞTE SOSYAL MEDYADA GELEN TEPKİLER

Celal Şengör'den Stephen Hawking'e: İnsan harabesi - Resim: 1

Celal Şengör'den Stephen Hawking'e: İnsan harabesi - Resim: 2

Stephen Hawking kimdir?

Stephen Hawking 8 Ocak 1942 tarihinde İngiltere‘nin Oxford kentinde, biyoloji uzmanı olan Frank Hawking ve Isobel Hawking‘in çocukları olarak dünyaya geldi. Hawking'in, doğumundan sonra ailesi Londra‘ya geri döndü.

Stephen Hawking 8 yaşındayken ailesiyle birlikte St. Albans, Hertfordshire‘a taşındı ve 11 yaşına geldiğinde burada, şu anda halen çeşitli konferanslar verdiği yerel bir özel okul olan St Albans School‘da öğrenim görmeye başladı.

Stephen Hawking, Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Hawking, 12 onur derecesi ve 1982'de CBE ile ödüllendirilmiş, bundan başka birçok madalya ve ödül aldı. Royal Society'nin ve National Academy of Sciences (Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi) üyesidir. 14 Mart 2018 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.