Abone Ol

Çek Cumhuriyeti’nden İstanbul’a bir tutku hikayesi: Adela Jirikova kimdir?

Adela Jirikova, ülkemize yabancı birisi değil. Vatanı Çek Cumhuriyeti’nden çok genç yaşta uluslararası modellik yapmak üzere ayrılmış ve yolu İstanbul’dan çok anlamlı bir sebeple geçmiş.

Çek Cumhuriyeti’nden İstanbul’a bir tutku hikayesi: Adela Jirikova kimdir?

Yıllarca moda denilince akla gelen Milan, Paris, Tokyo, Londra ve daha birçok önemli şehirde çalıştıktan sonra tecrübesini yükselişte olan ancak tam anlamıyla keşfedilmemiş şehirlerde paylaşmak istemiş.

Daha 7 yaşındayken babasıyla ziyaret ettiği İstanbul’daki renkli ve farklı kültürü hiç unutamayan Adela, bu kez doğu-batı sentezine katkı sağlama tutkusu ve Türk kadınına yeni bir vizyon aktarabilme arzusuyla tekrar İstanbul’a gelmiş.

Önceleri geleneksel olmayan ve daha çok batı Avrupa marketlerine hitap eden görünüşü nedeniyle zorlanmış. Ancak zaman geçtikçe bunu avantajına çevirerek batı ve geleneksel moda tasarımlarını harmanlayarak öne çıkmayı başarmış.

Özellikle çevresindeki Türk kadınlarının zerafetine hayranlık duyan Adela, onlara daha da yeni fikirler sunabilmek ve artan alım güçleriyle en doğru tercihleri yapmalarını sağlamak için başvurduğu çok özel bir projede birçok model arasından seçilmiş.

Gerek moda görüşü gerekse yenilikçi vizyonu ile öne çıkan Adela, bu proje ile Türkiye’de moda ve tasarım ürünlerini internet üzerinden sunan öncü firmalardan birinin aranan modeli olmuş. Yaratıcı fikirleri ve Türk kadınlarına hitap eden özel tasarımları birarada sunmayı başaran Adela, çalıştığı firmanın Türkiye’nin en hızlı büyüyen moda platformu olmasında büyük pay sahibi olmuş.

Çek Cumhuriyeti’nden İstanbul’a bir tutku hikayesi: Adela Jirikova kimdir? - Resim: 1

Bunun yanı sıra, seçildiği İstanbul Moda Haftası’nda Türk kadınına ve yükselen moda tasarımcılarına ilham vermeye devam eden Adela, ayrica birçok önemli müzik klibinde ve popüler dergilerde yer almış.

Türkiye’de 5 seneye yayılan çalışmalarının ardından moda sektörünün yeni fikirlerle açılımını ve Türk kadının her geçen gün daha da şıklaşan görüntüsünü büyük bir gururla takip eden Adela, ülkemize bir sonraki ziyaretini iple çekiyor.