Abone Ol

Çatıdaki Haç işareti için TOKİ yönetimi ne dedi? İşte şaşırtan savunma!!!

TOKİ'nin yaptığı inşaatların çatıları yeni bir tartışma başlattı. İddialarda, haç işaretli evlerin caminin etrafında bulunduğuna da dikkat çekiliyor... Peki TOKİ'ciler bu olaya ne mi diyor?

Çatıdaki Haç işareti için TOKİ yönetimi ne dedi? İşte şaşırtan...

Balıkesir'de TOKİ konutları üzerinden geçen bir pilot, binaların üzerindeki şekli haç işaretine benzetti ve konu yerel basına yansıdı.
Ardında da İslamcı yayın organlarında adeta TOKİ aleyhinde bir kampanya başladı.

TOKİ yetkilileri ise şaşkın. Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, "İddialar komik. Çatılarda haç varmış, şu varmış, bu varmış biz bunlarla hiç uğraşmıyoruz. Asansör boşluğu, merdiven, yangın merdiveni konduğu takdirde çatıda bu tür şekiller çıkıyor." dedi.

ANKARA'DA RÖTUŞ YAPILMIŞTI

TOKİ'nin Ankara'da inşaatına başladığı Turkuaz Vadisi konutlarının projesi de ortalığı karıştırmıştı. Konutların broşürlerinde çatı katındaki terasın haç şeklinde planlanmasına vatandaşlar ilginç bir biçimde tepki göstermiş ve TOKİ yetkilileri devreye girerek projede terasın şeklini haçtan T harfine dönüştürmüştü.

Konuyu değerlendiren TOKİ Başkan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisi Ercan Tıraş ise yapılan müdahaleyi, "Anormal bir yoğunluk vardı. Dışarıdan bu tür şikayetler gelince, projeye hemen müdahale ettik. Binaların yapımı için ihaleye çıkmadığımızdan bir sorun olmadı. Bir detay atlamışız" sözleriyle açıklamıştı.

O HAÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN