Abone Ol

Can Dündar ile ilgili çok konuşulacak iddia!

Soner Yalçın bugünkü yazısında Can Dündar ile ilgili çarpıcı bir soru yöneltti.

Can Dündar ile ilgili çok konuşulacak iddia!

Soner Yalçın'ın bugünkü yazısından:

Gazeteci için haber kutsaldır. Canı pahasına haberi yapar.

Fakat gazeteci aptal değildir. Bile bile başını belaya sokmaz; aklını kullanır. Maksat haberi halka ulaştırmak ise haberi vermenin “yöntemlerini” bulur. Örneğin…
Yıllardır görüştüğü ve aralarında güven oluştuğu bir milletvekiline gider haberini anlatır. Milletvekili haberi yazılı soru önergesi haline getirip TBMM gündemine getirir. Ve gazeteci bu yazılı soru önergesini haber yaparak -aslında kendi haberini- kamuoyuna ulaştırmış olur.
Bu yöntem sıklıkla kullanılır.
Bunu yazma nedenim şu:
Can Dündar dedi ki; MİT TIR'ları haberini dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu verdi.
Anlamadığım şu:
Medyadan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu basın toplantısı düzenleyip görüntüleri tüm medyaya verecekken neden sadece Can Dündar'a verdi?
Bu haber Cumhuriyet gazetesinde 29 Mayıs 2015'te yayınlandı. Yani 7 Haziran genel seçimine bir hafta kala! MİT TIR'ları operasyonunun hedefinde AKP vardı. CHP bu haberi basın toplantısıyla duyurarak daha geniş kitlelere ulaştıramaz mıydı?
Şunu düşünmeden edemiyorum:
Asıl mesele, Batı'da da tanınan Can Dündar'ı hapse attırarak cezaevindeki Cemaatçi gazetecileri gündeme getirmek; ve dünya kamuoyunda yapılacak baskıyla bunların da hapisten çıkmasını sağlamak mıydı?
Bu konunun anlayamadığım bir başka yönü de şu:
Can Dündar bilgileri-görüntüleri Enis Berberoğlu'ndan aldığını yazdı.
Peki… Enis Berberoğlu kimden aldı?
Son dönemde, -Deniz Baykal'ın seks kasetini izledi denen Erdoğan'ın bilgisayar başındaki- kimi görüntüleri-bilgileri-belgeleri CHP'ye kim taşıdı?
Cemaat ile CHP arasındaki irtibatı sağlayan kim/kimler?

sözcü