Abone Ol

Çağla Şıkel: Skalam geniş, susmuyorum

Bir YouTube kanalı açan Çağla Şıkel, moda, sağlık, güzellik, anne, çocuklarla ilgili açıklamalar yaptı.

Çağla Şıkel: Skalam geniş, susmuyorum

Model, sunucu ve oyuncu Çağla Şıkel yeni bir projeyle gündemde şu sıralar. Yeni açtığı Çağla adlı Youtube kanalında hem takipçilerine güzellik tüyoları veriyor hem de pratik bilgiler aktarıyor. Bununla da yetinmeyen Şıkel, yaz aylarında Alişan’la birlikte yeni bir dizide rol alacaklarının müjdesini verdi.

Çağla Şıkel'in Milliyet'ten Beste Sarıpınar'a açıklamaları şöyle:

- Nereden aklınıza geldi bir YouTube kanalı açmak?

Aslında çok istediğim bir şeydi. Evde kendi dünyamı paylaşmayı hep çok istemiştim. Ama yoğunluğumdan dolayı fırsatım olmamıştı. Sonra Feride (Edige) ablayla konuştuk; o da beraber yapalım deyince kanalı açış süreci başlamış oldu. Şimdi haftada iki video yayınlıyoruz. İlgi çok güzel. Çok mutluyuz.

- Kanalınız neleri kapsıyor?

İçeriğin genelinde benim dünyam var. Saçımı ve makyajımı nasıl yapıyorum, çocuklarımla neler oynuyorum, nasıl vakit geçiriyorum, neler giyiyorum, giydiğim şeyler üzerinde ne gibi değişiklikler yapıyorum, cilt bakımım nasıl gibi. Hem bu zamana kadar öğrendiklerimi takipçilerimle paylaşıyorum hem önerilerimin ekonomik ve pratik olmasına dikkat ediyorum. Evde sürekli bulunan malzemelerden neler yapabiliriz, giymediğimiz şeyleri nasıl değerlendiririz, bunlara da dikkat ediyoruz.

“Emre en büyük destekçim”

- Deniz Akkaya, Ayşe Tolga, Ceyda Düvenci gibi birçok ünlü ismin de YouTube kanalı var? Sizi onlardan farklı kılan nedir?

Ceyda Düvenci anne ve çocukla ilgili videolar yapıyor, Ayşe Tolga ağırlıklı olarak aromaterapi ve sağlıklı beslenme üzerinde duruyor bildiğim kadarıyla. Bende skala biraz geniş. Yani çok şey var. Moda, sağlık, güzellik, anne, çocuk... Ben insanlara bunlardan çok bahsetmemiştim bu zamana kadar. Anlatacağım ortamı bulduğum için şu an susmuyorum. Samimi videolar çekiyoruz. Olduğum gibi olmayı istediğim bir yer vardı, o da YouTube kanalımmış.

- Aldığınız yorumlar nasıl?

Çok güzel yorumlar alıyorum. Bir gece heyecandan uyuyamadım. TV ekranı olmadan, hiçbir şey sunmadan insanların en doğal halimle beni bu kadar sevmeleri ayrıca hoşuma gitti.

- Eski eşiniz Emre Altuğ da YouTube kanalı açacağını söyledi. Rakip mi olacaksınız?

Emre espri yapmış. Öyle bir şey yok. Ama her zaman olduğu gibi bana bu işte de destek oluyor. Geçen gün de sosyal medya hesabından bir video paylaşmış Uzay ile. Uzay “Baba, kısa kollu giymeyi istiyorum” demiş. Emre de o an yanlarında kısa kollu olmadığı için Uzay’ın üstündekini kesip kısa kollu hale getirmiş. Video hayli beğeni aldı. Ben de çok güldüm.

- Siz sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyorsunuz. Özellikle Instagram... Genelde paylaşımlarınız ne ağırlıkta oluyor?

Instagram’a maddi kaygı güderek ya da oradan Reklam paylaşımları yapmak amacıyla girmedim. Eğlence amaçlı kullanıyorum. Beğendiğim her şeyi paylaşıyorum. Bu zamana kadar insanlara yansıttığım karakterimi bozmadan onu yansıtıyorum. Bunun da sevildiğini düşünüyorum.

”El işi şeyleri seviyorum”

- Sizin el işine de yatkınlığınız çok fazla. Dikiş, nakış, boyama... Bu yetenek nereden geliyor?

Aslında bu benim için yeni bir şey değil. Bunu 10 sene önce de yapmıştım. Taşlı bandanalar, pantolon askıları yapmıştım mesela. O zamandan beri çok merakım olan bir şeydi. Yani YouTube kanalı için özel olarak yapılmış bir şey değil. El işi şeyleri çok seviyorum, elim de çok yatkın. Bu da bir şans.

- TV 360’taki programınız “Her Şey Dahil” neden bitti?

Biz müsaade istedik çünkü format değiştiği için Alişan’la zorlanmaya başlamıştık. Bu yüzden biraz dinlenmek istedik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Onlar da şimdi Perihan Savaş’la daha konsepte uygun, çok güzel bir program yapıyorlar. Biz biraz daha eğlenmeyi seven bir ikiliydik.

“Yeni bir diziye başlıyoruz”

- Annelik sizin hayatınızda neleri değiştirdi?

Annelik benim dünyamı değiştirdi. Bütün hayatım oğullarımın üzerine kurulu. Annelik herkesin yaşaması gereken, kadınlara bahşedilmiş en mucizevi duygu.

- 23 Nisan gibi özel günlerde oğullarınızla farklı etkinlikler yapar mısınız?

Onların kendi okullarında etkinlikler oluyor. Onlara mutlaka katılıyoruz.

- Yakın zamanda sizi ekranda görebilecek miyiz?

Alişan’la yeni bir diziye başlıyoruz. Sıcak bir mahalle dizisi olacak. Eskilerden “Perihan Abla” ile “Şoför Nebahat” gibi. Şu an oyuncu kadrosu çok netleşmedi. Haziran ayında çekimlere başlayacağız. Dizimiz yazın yayında olacak inşallah.

“Spor, olmazsa olmazım”

- Kendinize has güzellik sırlarınız vardır mutlaka, en azından bir tüyo istesek...

Bence en önemlisi cilt temizliği. Siyah noktaların, sivilcilerin en büyük nedeni cildi temiz tutmamak. Yediğimiz yemekler de cildimize yansır. Yağlı yiyecekler hemen cildi bozar. Dolayısıyla içtiğimiz su ve yediğimiz besinler çok önemli. Vücut istemediği bir şey olduğu zaman dışarıya atıyor.

- Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Ben aslında çok yemek yemeyi seven biri değilim. O yüzden sağlıklı besleniyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Sağlığıma iyi geleceğini bildiğim, vitamini bol şeyleri yemeye çalışıyorum. Tabii ki canım bir şey isterse yerim. Yediğim zaman da çok fazla kilo alan biri değilim zaten.

- Hangi sporları yapıyorsunuz?

Şu anda ağırlıklı sadece fitness yapıyorum. Üç gün fitness’e bir gün de yogaya gidiyorum. Programımın yoğunluğuna göre değişiyor. Ama kesinlikle aksatmıyorum ve ara vermiyorum. Bir dönem dizimi sakatladım, ona rağmen bırakmadım.

- Estetik için neler düşünüyorsunuz?

Bence erken vakitte cilde yatırım yapmak gerekiyor. Bakım çok önemli. Böylece ileride o estetiklerden kaçabilirsiniz.

- Bir gününüz nasıl geçer?

İşsiz günüm daha yoğun geçiyor. İşim yoksa mutlaka spora gidiyorum. Bakımlarımı yaptırıyorum. Sonra çocuklarımı okuldan alıp onlarla vakit geçiriyorum.

- Olmazsa olmazlarınız neler?

Spor, olmazsa olmazım.Makyaj malzemelerim, cilt bakımı ürünlerim ve ebevyn kitaplarım da... -