Abone Ol

Trans oyuncu Çağla Akalın: Yaşama ve barınma hakkımız yok

Trans oyuncu Çağla Akalın: Trans kadınlara iş, yaşama ve barınma hakkı bir an önce sağlanmalı.

Trans oyuncu Çağla Akalın: Yaşama ve barınma hakkımız yok

Trans oyuncu Çağla Akalın, Trans Güzellik Yarışması’nda yaptığı konuşmada “Eğlenebiliyoruz, eğlendirebiliyoruz fakat yaşama ve barınma haklarımız hâlâ yok” dedi.

İstanbul Taksim'deki Sahra Clup'te yapılan Trans Güzellik Yarışması’nın finalisti yarışmaya Samsun’dan katılan Damla Özdenoldu.

Gecenin sunuculuğunu Türkiye'nin ilk ‘trans kraliçesi’, oyuncu ve model Çağla Akalın yaptı. Akalın gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Eğlenebiliyoruz, eğlendirebiliyoruz fakat yaşama ve barınma haklarımız hâlâ yok, umarım nefret cinayetleri ve cinsiyet kimliği yasaları bir an önce çıkarılır. Buradan ‘Eşcinsel evlilik yasallaşsın’ diyenlere cevap olarak şunları söylemek istiyorum. Maalesef ev bulamayan, bin lira kirası olan bir daireye sırf trans olduğu için dört bin lira ye kiraya veren ev sahipleri var. Nefret cinayetlerine kurban giden arkadaşlarımızın katilleri cezai indirimlerden yararlanıp hak ettiği cezayı yatmadan serbest bırakılıyor,işte tamda bu yüzden eşcinsel evlilik olayınız kusur kalsın. Trans kadınlara iş, yaşama ve barınma hakkı bir an önce sağlanmalı” dedi.

Akalın, 16 Nisan’da referanduma sunulacak olan anayasa değişikliğinden “Evet” çıkması sonucunda ise bu isteklerinin göz ardı edilmemesini umduğunu ifade etti.