Abone Ol

ByLock kullananlar arasında 80 milletvekili de var!

FETÖ üyelerinin kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ‘ByLock’un şifresinin MİT tarafından kırılmasından sonra bu sistemi yaklaşık 55 bin kişinin kullandığı iddia edilmişti.

FETÖ'nün şifreli sistemini kullanan 80 milletvekili kim?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ‘ByLock'un şifresinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kırılmasından sonra bu sistemi yaklaşık 55 bin kişinin kullandığı iddia edilmişti. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, 80-82 civarında AKP milletvekilinin cep telefonundan FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı ByLock programı çıktığı iddia edildi. ByLock kullanan vekillerin çoğu Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler ve bu liste Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da önünde.

BAZI BAKANLARDA DA VARMIŞ

İsmet Özçelik'in “ByLock'çu AKP'liler” başlıklı dünkü yazısında şu iddialara yer verildi: “AKP kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı ‘ByLock' programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. ‘ByLock' kullananlar arasında sadece AKP'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor. Bazı bakanların telefonlarında da ‘ByLock' programı tespit edilmiş. Bunlardan birine ‘Bu ne iş' denilince, ‘Çocuk yüklemiş' diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş.”