Abone Ol

Büyük yarış!!! Erbakan Hoca mı daha çok kalabalık topladı, Erdoğan mı?

İstanbul'da dün aynı saatlerde Saadet Partisi ile AKP'nin mitingleri vardı. SP, 'Cumhuriyet Mitingi'nin yapıldığı Çağlayan Meydanı'nda sadece 15 bin kişi topladı. Bir zamanlar Erbakan'ın talebesi olan Başbakan Erdoğan ise Kazlıçeşme'de yüzbinlerce kişiyi

Büyük yarış!!! Erbakan Hoca mı daha çok kalabalık topladı, Erdoğan...

SP'nin mitinginde Erbakan da konuşma yaptı. Erbakan'ı dinleyenler arasında çok sayıda sarıklı ve cüppeli dikkat çekti.
      Bir zamanlar Erbakan'ın talebesi olan Başbakan Erdoğan ise Kazlıçeşme'de yüzbinlerce kişiyi toplamayı başardı.AKP mitingi için Kazlıçeşme'ye ücretsiz tren ve otobüs seferleri yapıldı.



Şakir Aydın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasındaki mal varlığı tartışması kızışıyor. İstanbul Kazlıçeşme'de yüz binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan Erdoğan, "Baykal hiçbir şeyinin olmadığını söylüyor. Öyle ağlıyor ki, aman Allah'ım! Baykal 'gel sana Yeni Cami'nin önünde mendil açalım' diyorum. Durumun düzelir" dedi.
      CHP'nin gazetelere verdiği "Tayyip'in karnesi" başlıklı ilanlarda ekonomik verileri saptırdığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Baykal senin kılavuzun karga. Sen gel bu kılavuzunu değiştir. Biliyorsun kılavuzu karga olanın ... Yoksa hep rezil olacaksın, durumun iyi değil. Niye dürüst davranmıyorsun?" diye konuştu.
      Baykal'ın kolundaki saate kafayı taktığını kaydeden Erdoğan şunları söyledi:
  
     'Yeni Camii'de mendil açalım'

      "Saatin 60 bin dolar olduğunu söylüyor. Bu saati çok sevdiysen gel sana 10-15 bin dolara vereyim. Sende kazan, ben de kazanayım. Baykal hiçbir şeyinin olmadığını söylüyor. Öyle ağlıyor ki, aman Allahım! Sayın Baykal 'Gel sana Yeni Cami'nin önünde mendil açalım' diyorum. Durumun düzelir." Baykal'ı mirasyedi olmakla suçlayan Erdoğan, "'Biz Atatürk partisiyiz' istismarını bırak. Türkiye'de Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelere inananlar var, bunun çalışmasını yapanlar var. Bu, ülkenin çok ciddi bir kesimidir. Atatürk'ün kurduğu partiyi sen mahvettin" diye konuştu.
      MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanında haddini aşan insanlar olduğunu ifade eden Erdoğan, bu kişilerin terör estirdiğini iddia etti. Erdoğan, "Biz seni tanırız Sayın Bahçeli. Bu ülkeyi nereye götüreceğini de biliriz. Gelip de bize milliyetçilik tanımı yapma" dedi.
      Mazot fiyatı konusundaki vaatlere değinen Erdoğan, yalanın fiyatının düştüğünü belirterek, "Şimdi yalan 1 YTL" dedi. GP lideri Cem Uzan'a da yüklenen Erdoğan şöyle konuştu: "Babası kaçak, kardeşi kaçak, kendisi çok akıllı. Mazotu 1 YTL'ye satacağına önce babanın borçlarını öde. Şimdi Güney Kıbrıs'ta sanal şirket kurup Türkiye'yi mahkemeye vermişler. Bu can bu tende oldukça, Erdoğan başbakan ise sen avucunu yalar, bir kuruş alamazsın." Erdoğan, mitingin ardından da Kanal 24'te canlı yayına katıldı. Başbakan, Baykal'ın "Şimdi de altın dağıtmaya başladılar. 'Çocuğun sünnetine gelemedik, altınınızı şimdi getiriyoruz' diyorlar" sözleri için, "Baykal, kendi akli dengesini testten geçirmesi lazım. İddialarını kanıtlasın. Çeyrek mi, tam mı söylesin" şeklinde konuştu.
  
İZLENİM
  
     Kazlıçeşme dolup taştı

      SERHAT OÄžUZ

AKP, seçim kampanyasının başkenti olarak belirlediği İstanbul'da istediği gövde gösterisini şehrin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanarak gerçekleştirdi.
      Kazlıçeşme Meydanı'ndaki miting için tren, deniz otobüsü, yüzlerce otobüs ve minibüs kiralayan AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının başlamadan önce meydanı yüz binlerle doldurdu. 3 Kasım 2002 seçimi öncesinde de aynı meydanda miting yapan AKP, geçen 5 yıl içinde yaşadığı ilginç farklılaşmayı da miting alanına taşıdı.
  
     Türbanlı da var, moderni de

      Türbanlı, çarşaflı, uzun sakallı AKP'lilerin yanı sıra çok sayıda modern giyimli partilinin yer aldığı kalabalığı, Erdoğan'ın sözleriyle yapılan remix parçalar coşturdu. Erdoğan'ın elektronik müzik üzerine kaydedilen "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Durmak yok yola devam" sözleri ritmik şekilde eklenince meydan dans etti.
      Mitingde açılan pankartların büyük çoğunluğu 367'ye meydan okuyordu. "367 istediniz, 467 göndereceğiz", "367 çıktı, mertlik bozuldu" pankartları AKP'lilerin seçim öncesi ruh halini yansıtıyordu. 20 dev vinçle meydan AKP bayrakları ve Erdoğan posterleriyle donatıldı.
      Partililere, görevlilerce şapka, su, kumanya ve parti bayrağı dağıtıldı. Miting alanı güvenlik çemberine alınırken, güvenlik noktalarında üst araması yapıldı. Alana çok sayıda seyyar tuvalet yerleştirildi. Alanda, sıcak nedeniyle çok sayıda partili baygınlık geçirdi.
  
NOTLAR
  
     Polisler dünürü tanımadılar

      Erdoğan'dan önce konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Çankaya senindir, senin olacak" sloganları üzerine, "Ne benim ne onun. Çankaya milletin olacak. Çankaya ayrım yapmadan herkese eşit olacak" dedi. Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in şu anda görevinin dolduğunu belirtince, kalabalıktan 'yuh' sesleri yükseldi. Gül de "Lütfen 'yuh' demeyin. Hissiyatınızı biliyorum ama haklıyken haksız durumu düşeriz" diye konuştu.
      Erdoğan kürsüye çıktığında konuşmasına kısık sesle başlayınca görevlilere sessizce 'volümü yükseltsinler' dedi.
      Alanda ayrı bir bölüme alınan işitme engelliler için Erdoğan'ın konuşmasını işaret diline çevirdi.
      Mitingde Erdoğan'ı ailesi de yalnız bırakmadı. Babasını dinlemek için miting alanına 1 saat erken gelen Sümeyye Erdoğan, "Tatili bıraktık ampulü yaktık" yazılı pankart taşıdı. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak da mitingi çoşkuyla izlerken, Emine Erdoğan sürekli eşinin yanındaydı.
      Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak basın platformuna çıkmak isteyince kendisini tanımayan polisler platforma almak istemedi. Albayrak da basın kartını göstererek ve polisin kulağına kimliğini fısıldayarak platforma çıktı.
  
Hoca: Kazlıçeşme, Narkoz Meydanı
      TAHSUN AKSU İstanbul

Saadet Partisi'nce İstanbul'da AKP ile eşzamanlı olarak düzenlenen mitingde konuşan Necmettin Erbakan, AKP'lilerin buluştuğu Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nı "Narkoz Meydanı" olarak nitelendirdi.
      Saadet Partisi'nin Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği, "Milli Kurtuluş Mitingi"ne yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Erbakan'ın "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla karşılandığı mitingde kara çarşaflı, cüppeli ve sarıklı partililerin çokluğu dikkat çekti. "Kendine oy ver, aslına dön", "Domuzcuya oy yok" şeklindeki pankartların açıldığı miting, bir saat gecikmeli olarak başladı. İstanbul milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitingde meydan çevresindeki ağaçların gölgeleri sıcak hava nedeniyle partililerin akınına uğradı. Parti yetkilileri sık sık anonslarla katılımcıları meydana davet etti, ancak çoğu SP'li uyarıyı dinlemeyerek gölgelik alanlardan ayrılmadı. Yapılan anonslarda TV5 haber paketine abone olunması tavsiye edildi

Milliyet