Abone Ol

Büyük Skandal: Hürriyet 40 gazeteciyi evlerine mektup gönderip kovdu, Vahap Munyar'dan flaş karar

Hürriyet gazetesi görülmemiş bir skandala imza attı. Gazete, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber verdi.

Hürriyet 40 gazeteciyi evine mektup gönderip kovdu

Bugün işe gelen çalışanlardan bir kısmı, evlerine tebligatın ulaştığını öğrendi. Evde yakını olmayanlar ise muhtarlarını arayarak tebligat sordu.

Vahap Munyar’ın istifa kararı aldığı ve dilekçesini Meltem Demirören'e verdiği gelen haberler arasında.

Ancak istifa dilekçesinin işleme alınıp alınmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Şu ana kadar işten çıkarılma tebligatı ulaşan gazeteciler arasında, Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak isimleri şu ana kadar belirlenen isimlerden bazıları.

İşten çıkarılanların bir kısmının kurumsal mail hesabının kapatıldığı ve gazete sistemine giremediği öğrenildi.

İşten çıkarılanlardan kıdem tazminatı hakkı kazanmak için bir haftası kalan gazetecinin de olması, Hürriyet'in işten çıkarırken hesap yaptığını da gösterdi.

Odatv'nin gazete kaynaklarından edindiği bilgiye göre işten çıkarılmalardan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın da, servis şeflerinin de haberi olmadı. Onlar da bugün çalışanlarla birlikte öğrendiklerini söyledi.

Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta kararın 25 Ekim'de alındığı ve gerekçesinde "Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı" yazdığı görüldü.