Abone Ol

Bursa'da billboardlara asılan CHP, HDP, İYİ Parti afişi sahte çıktı

Bursa'nın CHP Adayı Mustafa Bozbey'in afişlerinin altında bulunan CHP, İYİ Parti ve HDP'nin logoları sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Afişte yer alan logoların montajla eklendiği ortaya çıktı.

Bursa'daki CHP, HDP, İYİ Parti afişi sahte çıktı

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in afişlerinin altına parti logolarının eklenmesi büyük tepki topladı.

Sosyal medyada paylaşılan CHP, HDP ve İYİ Parti'nin ortak seçim afişini gösterdiği iddia edilen görüntünün gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Fakat fotoğrafın CHP, HDP ve İYİ Parti'ye ait, ortak bir seçim afişini gösterdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafın orjinalinde "Mustafa" yazısının altında CHP, HDP ve İYİ Parti'nin logoları bulunmuyor. Söz konusu afiş, "Mustafa. Sonuna kadar Bursa" sloganıyla CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in seçim çalışmaları için hazırlandı.

FOTOĞRAFIN MONTAJ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

"Forensically" isimli internet sitesinden fotoğrafta manipülasyon olup olmadığına bakıldığında fotoğrafa sonradan eklenen logoların afişin geri kalanından daha farklı göründüğü ortaya çıktı. Logo kısmındaki piksel farklılıkları fotoğraf üzerindeki oynamadan kaynaklı olduğu gözüküyor.

Bursa'da billboardlara asılan CHP, HDP, İYİ Parti afişi sahte çıktı - Resim: 1

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

1962 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğan Mustafa Özbey, 1999 yılından beri kazandığı 4 yerel seçimle Nilüfer Belediyesi Başkanlığı'nı 20 yıldır sürdürüyor. Kendisi 2019 yerel seçimleri için de CHP'nin Bursa Belediye Başkan adayı.