Abone Ol

Burcu Özberk: Komedide bazen seti de sırtlanman lazım

Genç kuşağın yetenekli oyuncularından Burcu Özberk, Vatan gazetesinden Eylem Kaftan'ın sorularını yanıtladı.

Burcu Özberk: Komedide bazen seti de sırtlanman lazım

Aslan Ailem dizisini senden dinleyebilir miyiz?

24’ncü bölümü çekiyoruz. Sıcak bir aile hikayesi. Başlarına sürekli bir şeyler geliyor ama hep bir şekilde birarada kalıyorlar ve mutlu olmayı başarıyorlar. Bu ailenin ne olursa olsun birbirlerine kenetlenmesini anlatıyoruz. Çatışmayı entrika üstünden değil de komedi üstünden anlatan dizi çok az. Biz daha sıcak bir yerden anlatıyoruz.

Karakteri biraz anlatabilir misin?

Burcu çok zengin bir ailede büyümüş. Şımarık bir kız. Zamanında babasının bir iddia üzerine kazandığı bir çiftlik var. O çiftlikte de Aslan ailesi yaşıyor. Burcu o çiftliğe gidiyor, kalacak yeri de yok, bu çiftlik benim diyor. Zengin şımarık bir kızın ve birbirine bağlı bir ailenin çatışmasını görüyoruz.

Sevmesi o kadar da kolay olmayan, kaprisli bir kızı canlandırıyorsun.
Başta itici olabilecek bir karakter. Bir su koymayı bile bilmeyen kontes gibi. Onu bir çocuk gibi oynamayı düşündüm. Sinirliyken, önemli bir konu konuşulurken, konuyu dağıtmak için birden ‘çikolatam nerede’ demeye başlıyor. Yine de epey sevildi karakterim.

Bu karakteri oynarken ona nasıl yaklaştın?

Annesiz büyümüşbir kız ve sevgiye aç. Sevgiye ihtiyacı olduğu için böyle davranıyor. Çiftlik evini mülkiyet duygusuyla sahiplense de, o aileyi çok seviyor. Bir süre sonra o ailenin gitmesini istemiyor aslında. Onu şımarıklığının altında aslında sevgi isteyen bir karakter olarak gördüm.

Diziyi Kore dizisinden uyarlarken, nasıl değişiklikler yaptınız?

Kore dizileri daha sert oluyor. Şiddet biraz daha fazla onlarda. Hatice karakteri Burcu’yu hiç kabul etmemişti orijinalinde. Bu çiftlik elimizden giderse her şeyimiz gider diyor. Türkiye’ye uyarladığımız zaman biz daha anacız, daha misafirperveriz, o yüzden Hatice karakterini daha yumuşattılar.

Nasıl tepkiler alıyorsun?

Gençkültürün içine girebilen bir dizi aslında. İnternet çağındayız. TRT daha gençlere yönelik, sosyal medyaya yönelik bir alan yaratıyor. Ama aile dizisi olduğu için öncelikle aileler izliyor. Amcalar, teyzeler geliyor, ‘çok seviyoruz, çok sıcak bir ailesiniz’diyorlar.

Dizinin merkezinde sen varsın. Bu kadar önemli bir sorumluluğu yüklenmek zor oldu mu?

Bana ekstra bir sorumluluk yükledi. Sabah geç saatlere kadar çalışıyoruz. Komedi yaptığımız için enerjimizin hep yüksek olması gerekiyor. Dramda modun düşükse olduğun gibi oynayabilirsin. Ama komedide bazen seti de sırtlanman lazım.

Gerçek Burcu’yu en çok nerede hissediyorsun?

Hayatın her anında hissediyorum. Bazen biraz daha politik olmalıyım diyor. Bazen biraz fazla kendim gibiyim, kafama estiği gibi davranabiliyorum.

Sana ne ilham verdi son zamanlarda?

Ablam.. Kendisi çok okuyan, araştıran biri. Hayata başka bakmamı, daha içeriye dönmemi sağlıyor. Bu dünyadaki güç benim içimde. Bu dünyaya ne kadar farklı bakarsam o kadar enerjimi yükseltebilirim.

Enerjinin düştüğü oluyor mu?

Elbette her zaman olabilir. İstediğim yemek gelmediği zaman da moralim bozulur. En nihayetinde insanız. Önemli olan dengede kalabilmek. Olumsuzlukları da kabul edip, güzel yanlarını görmek. Önceden daha çok takıyordum her şeye. Anları da kaçırmamalı.Dizideki Burcu sosyal medya fenomeni. Sen de sosyal medyada çok aktifsin.

Güneş’in Kızları’ndan kalma çok güzel kardeşlerim var. Her doğum günümde oldular, her şeyimi kutladılar. Eskişehir’de gelip buldular. Eylül’ü bilirim, Yağmur’u bilirim. Takipçi gibi ama sonra yakınım oldular. Sevilmek çok güzel birşey.

Sosyal medyada özellikle dikkat ettiğin bir şey var mı?

Dizideki Burcu kadar aktif değili. Burcu her gittiği yeri paylaşıyor, yer bildirimi yapıyor. Buraya takipçilerim de gelse, diyor. Her yaptığının duyulması, görülmesini istiyor.

Sürekli paylaşımda bulunmak varolduğunu ispatlama çabasımı?

Burcu o sevgisizliği babası sürekli çalıştığı için ve annesi olmadığı için yaşadı. Sosyal medya yapay bir ortam. Biz gerçek sanıyoruz ama şu an çok mutlu bir fotoğraf çekebilirim fakat gerçek olmayabilir.