Abone Ol

Burçin Terzioğlu: Tutkulu ve korkusuz gazeteci Leyla'yı çok sevdim

Proje tasarımını ve yapımcılığını Gül Oğuz’un üstlendiği, Most Production imzalı, FOX’un yeni dizisi “Kurşun”da cesur ve korkusuz gazeteci Leyla’yı canlandıran Burçin Terzioğlu, rolünü ve karakterine nasıl hazırlandığını anlattı.

Burçin Terzioğlu: Tutkulu ve korkusuz gazeteci Leyla'yı çok sevdim

Makyajı, kostümü, saçı ve stylingi ile 70’li yıllara geri dönen Burçin Terzioğlu, yeni karakteriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dönem dizisinde güçlü bir gazeteciyi oynamanın kendisine çok cazip geldiğini belirten Terzioğlu, 70’li yılların haber ve fotoğraflarını inceleyerek ön hazırlık yaptığını söyledi.

Leyla karakterinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden başarılı oyuncu, rolünü ise şöyle anlattı:

“70’li yılların Türkiye’sinde kendini dürüst ve gerçek haberler yapmaya adamış, ailesinin içinde yaşadığı tüm çıkmazlar ve acımasızlıklara rağmen direnmiş, gücünü hiç kaybetmemiş, yanlış yollara sapmamış ve bunun mücadelesini verirken hep yalnız kalmış, tek başına savaşmış, korkularından aşık bile olamamış genç bir gazeteci Leyla Devrim.

Çözülemez sorunlar karşısında koruyabildiği cesareti ve dirayeti karakteri, renkli ve tutkulu bir hale getiriyor. Dönemin sıkıntılı zamanlarını anlatma şekli, adaleti savunurken verdiği savaşın içindeki kısmi yenilgilere bakışı senaryoda çok gerçekçi anlatılmış. Bu da Leyla’yı sevmemde büyük etki sağladı.”

Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Engin Şenkan, Kürşat Alnıaçık, Seda Akman, Bora Akkaş, Begüm Akkaya, Gülizar Irmak, Şebnem Dilligil ve Cem Kurtoğlu’nun kadrosunda yer aldığı, yönetmenliğini Murat Can Oğuz ve Burak Arlıel’in yaptığı, senaryosunu Kerem Deren, Çisil Hazal Tenim ve Ayberk Çınar’ın kaleme aldığı “Kurşun”, 23 Ekim Çarşamba saat 20.00’de FOX’ta.